Kronprinsessen i Østjylland: - Måske tager vi menneskerettigheder for givet

Kronprinsesse Mary var i dag i Aarhus for at åbne en udstilling, der sætter fokus på unge pigers liv i udviklingslandene

Ved åbningen deltog skoleelever fra både Ellekærskolen og Frederiksbjerg Skole. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Der var royalt besøg på Dokk1 i Aarhus i dag, mandag, da kronprinsesse Mary deltog i åbningen af #Childmothers-udstillingen.

Her kan man få et indblik i helt unge pigers liv som mor i fem udviklingslande.

Læs også Østjysk savværk er leverandør af royalt træ: Vi er pavestolte

- Jeg synes, det er en meget stærk udstilling. Den er vigtig, fordi den fortæller historien om, hvordan det er at vokse op i en anden del af verden. Vi tager måske vores menneskerettigheder for givet i Danmark, fordi de er her jo bare. Men i andre dele af verden er rettighederne noget, man skal gøre krav på, siger Kronprinsesse Mary til TV2 ØSTJYLLAND.

01:05

VIDEO: Hør Kronprinsesse Mary fortælle om hendes syn på menneskerettigheder under hendes besøg på Dokk1 i Aarhus.

Luk video

Mary glæder sig over interesse for udstilling

Ved åbningen deltog skoleelever fra både Ellekærskolen og Frederiksbjerg Skole, og det gjorde indtryk på kronprinsessen at høre børnenes refleksioner.

- Jeg synes, det er rigtigt dejligt at høre, hvor interesserede de er i at høre historierne og se billederne. De tænker og reflekterer over, hvor mange muligheder de har i modsætning til de begrænsede muligheder, som pigerne har i de historier, der bliver fortalt her. Jeg tror, der er en god refleksion i det for børnene også, siger kronprinsesse Mary.

Esra Issam Noura går i 8. klasse på Ellekærskolen. Her taler hun med Kronprinsesse Mary, som er et af hendes idoler. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

En af de skoleelever, der delte ud af sine tanker ved åbningen, var Esra Issam Noura fra 8. A på Ellekærskolen. Hun fik lejlighed til at tale for kronprinsesse Mary og de øvrige gæster ved åbningen.

Læs også Dokk1 lukket efter brand: Strømmen afbrudt i bygningen

- Det var en fantastisk oplevelse. Jeg var lidt nervøs i starten, men det gik fint, siger Esra Issam Noura til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg har altid været fan af kronprinsesse Mary. Hun er virkelig en fantastisk kvinde.

Kronprinsesse Mary var midtpunkt ved udstillingen #Childmothers på Dokk1. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

#Childmothers-udstillingen kan ses på Dokk1 frem til 28. november 2018.