Kronprinsesse Mary: - Vigtigt med fokus på frivilligheden

Kronprinsesse Mary var søndag i Aarhus for at skyde frivillighedsåret i gang. Og det er vigtigt, at vi har fokus på de frivillige, mener kronprinsessen

00:50

Kronprinsesse Mary er protektor for Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018, og hun deltog derfor naturligvis i den officielle åbning på Aarhus Rådhus søndag aften.

Efter åbningen fangede TV2 ØSTJYLLAND kronprinsesse Mary til kommentar om, hvorfor det er en vigtig sag med frivillighed.

Læs også Midt i frivillig-festen: Herberg mangler hænder

- Det er meget vigtigt, at vi sætter fokus på den store frivillige indsats, der allerede bliver gjort rundt om i Danmark af alle dem, der bidrager til fællesskab og gør noget for andre, sagde kronprinsessen og fortsatte:

- Men det er også vigtigt, at vi i år sætter fokus på, hvordan vi kan skabe endnu bedre rammer, så frivilligheden kan vokse, udfolde og udvikle sig.

01:42

VIDEO: Her ankommer kronprinsesse Mary til den officielle åbning af Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018.

Luk video

Sidste år stod i kulturens tegn i Aarhus, men nu er den ene hovedstad udskiftet med den anden, og i år kan Aarhus bryste sig med at være europæisk hovedstad for frivillighed.

Det næste år kan Aarhus Kommune og resten af Region Midtjylland nemlig kalde sig Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018, hvor man gennem hele året vil fejre og udvikle frivilligheden. 

Under den officielle middag sad Kronprinsesse Mary blandt andre til bords med borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard, Rådmand Jette Skive (DF) og formand for Region Midtjylland Anders Kühnau (S).

Frivillighovedstadsåret betyder, at Region Midtjylland og Aarhus Kommune i høj grad vil samarbejde om at fejre og synliggøre de mange forskellige frivillige indsatser og fællesskaber, som findes overalt i regionen. Blandt andet vil man i løbet af året afholde et folkemøde for frivillighed.

Et år med mange arrangementer

- Der bliver et hav af forskellige arrangementer, hvor vi får lejlighed til at hylde frivilligheden og alle de mange mennesker, der gør noget for andre, og så også hente inspiration ind fra hele verden til, hvordan man som by og region kan blive endnu bedre til at sætte rammerne for frivillighed, sagde Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune, tidligere på aftenen og fortsatte:

- Selvom der er mange frivillige, vil vi gerne have endnu flere til at yde et stykke frivilligt arbejde, og noget af det, vi ved der skal til, er, at de bliver spurgt, så vi vil bruge året på at spørge aarhusianerne, om de ikke har lyst til at være frivillige.

Læs også Frivillige knokler i succesfuld basketball-klub

Borgmesteren fortalte også, at man fra politikernes side vil have fokus på den grænse, der er for hvilke opgaver, de frivillige har, så de ikke varetager opgaver, som egentlig burde varetages af lønnet personale.

01:32

VIDEO: Her kan du se mere fra den uofficielle åbningsfest i Ridehuset i Aarhus og høre mere om frivilligheden.

Luk video