Kronprinsen varmer op til Royal Run: Stiller op i endnu et løb

Kronprins Frederik stiller til marts op ved VM i Cross i Aarhus.

Kronprinsen kickstarter sin træning til Royal Run '19 ved at deltage i VM Cross lørdag 30. marts i Aarhus. Billedet er fra Royal Run '18. Foto: Lars Møller/Royal Run.

Det bliver ikke kun Royal Run, som kronprins Frederik skal løbe i Aarhus til foråret. Når verdens bedste løbere den 30. marts stiller til start i VM i Cross ved Moesgaard Museum, så får de nemlig også royalt selskab.

Det er dog ikke den royale titel, der gør, at kronprinsen får lov at løbe side om side med de professionelle løbere. Det skyldes derimod, at man for første gang nogensinde i VM Cross-historien har besluttet at afholde et åbent løb, hvor alle kan tilmelde sig distancerne fra 2-12 kilometer samt en stafet på 4x2 kilometer.

Kronprinsens deltagelse vækker stor glæde i Dansk Atletik Forbund.

Læs også Royal løbetur overrasker - så mange tilmeldte sig det første døgn

- At landets kronprins har lyst til at være med, er for os den absolut bedst tænkelige start på et stort løbeår med VM Cross, Royal Run 2019 og over 1.000 motionsløb landet over, siger Jakob Larsen, der er direktør i Dansk Atletik Forbund, i en pressemeddelelse.

VM Cross 2019 foregår lørdag 30. marts i Aarhus. Ruten går blandt andet hen over taget på Moesgaard Museum, hvor billedet er taget i forbindelse med en træningsevent. Foto: Lone Dybdal.

Terrænløb i Aarhus' natur 

Cross Country er en af verdens ældste løbediscipliner og kaldes på dansk terrænløb. Derfor løber VM-ruten i Aarhus' naturområde omkring Moesgaard Museum og går blandt andet hen over museets tag.

Det glæder Aarhus Kommune at skulle byde kronprinsen velkommen til endnu et løb sammen med resten af danskerne.

Det bliver et spektakulært løb, der fører kronprinsen og de øvrige deltagere gennem den smukke natur omkring Moesgaard.

Rabih Azad-Ahmad (RV), rådmand, Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune

- Jeg glæder mig til at byde Kronprinsen velkommen til VM Cross i Aarhus. Det bliver et spektakulært løb, der fører kronprinsen og de øvrige deltagere gennem den smukke natur omkring Moesgaard og ikke mindst turen over museets tag vil udfordre selv de bedste løbere. Jeg håber, at rigtig mange ligesom Kronprinsen, vil være med både som deltagere og tilskuere, siger Rabih Azad-Ahmad (RV), Rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.

Hvis du ønsker at løbe i kronprinsens fodspor eller lade ham løbe i dine, så kan du tilmelde dig til VM i Cross her. 

Læs også Royal Run vender tilbage - her kan du løbe med

Fakta om VM i Cross 2019 

NAVN: IAAF/Mikkeller World Cross Country Championships Aarhus 2019.

 

DATO: Lørdag 30. Marts 2019.

 

STED: Moesgaard Museum, Aarhus. 

 

ARRANGØR: Dansk Atletik 

 

PARTNERE: Mikkeller, Sport Event Denmark og Aarhus Kommune

 

TILMELDING OG INFO: Aarhus2019.dk

 

OM CROSS: "Cross" er den danske betegnelse for "Cross Country", som betegner løb gennem terræn, væk fra veje og stier, ofte i udfordrende terræn.

 

VM CROSS HISTORIE: VM Cross er atletikkens ældste og mest traditionsrige mesterskab og betegnes ofte som det sværeste VM at vinde indenfor atletikken, da man samler løbere på tværs af atletikkens mange distancer, og hvert land kan stille med dobbelt så mange udøvere, som ved andre VM og OL.

 

VM CROSS DISTANCER: VM består af fem officielle konkurrencer: 10 km for hhv. mænd og kvinder, 4x2 km stafet for mix hold (2 mænd, 2 kvinder), 8 km for U20 mænd og 6 km for U20 kvinder. 

 

VM CROSS 2019 FOR ALLE: Alle almindelige løbere har mulighed for at løbe 4x2 km stafet, 2 km eller en særlig cross-trail distance på 4, 8 og 12 km.

 

Kilde: Dansk Atletik Forbund