Kristne gymnasieelever frygter bedeforbud spreder sig

De kristne elever på Langkær Gymnasium kritiserer skolens forbud mod fællesbøn, og frygter at andre gymnasier følger trop

02:31

De kristne studenter på Langkær Gymnasium kritiserer ledelsens beslutning om at forbyde fællesbøn og anden religionsdyrkelse på skolen.

- Vi kan jo ikke det, vi plejer, som kristne. At vi har et fællesskab, hvor vi kan bede sammen og læse sammen og være sammen om vores kristne religion, siger Nikolai Bach, der er medlem af Kristne Studenter på Langkær Gymnasium.

Gymnasieeleverne føler nu, at deres fællesskab i skoletiden er amputeret.

- Vi er jo ikke kun kristne uden for skolen, vi er også kristne i skoletiden. Og det bliver lidt ligesom to personligheder, hvis vi ikke kan få lov til at være det her på skolen, siger Emma Kristoffersen fra Kristne Studenter på Langkær Gymnasium.

Læs også Ingen kristen jul i Egå: Skole har intet med religion at gøre

Hele debatten startede i kølvandet på Langkærs Gymnasiums beslutning om, at opdele klasserne efter etnicitet.

I sidste uge kom det så frem, at Langkær Gymnasium havde indført et ordensreglement, som forbyder religionsdyrkelse på skolen. Eleverne kan altså ikke længere samles til fællesbøn eller lignende.

- Vi forbyder ikke religion. Religion opfatter vi som privatsag. Vi respekterer det, og som jeg plejer at sige til mine elever, jeg beundrer det også. Men som skole er vores opgave fokuseret på at lære nogetsammen, har rektor på Langkær Gymnasium, Yago Bundgaard, tidligere fortalt TV2 | ØSTJYLLAND.

Nu frygter forbundet for de kristne studerende, at flere uddannelsesinstitutioner vil lukke ned for religionsdyrkelsen. 

Læs også Elevrådet på Langkær: Vi har hele tiden været imod et forbud

- Det at være kristen betyder også, at man kan udøve sin praksis. Og det er så det, som vi bliver forment herude på skolen. Det er vi rigtig kede af og triste over. Det håber vi ikke vil sprede sig, siger Hans-Christian Petterson, der er studentersekretær i Kristeligt Forbund for Studerende i Aarhus.

Yago Bundgaard har ikke ønsket at kommentere de kristne elevers kritik.