Kriminelle unge til Viby

Institution åbner 1. oktober - uden nabohøring

Den nye institution skal placeres på Damagervej 26 i Viby, hvor institutionen Høskoven også ligger. Foto: Google Maps

Den 1. oktober åbner en ny institution for kriminelle unge i aarhusforstaden Viby.

Der er tale om projekt, som skal modtage særligt udadreagerende kriminelle unge, der er vanskelige at tackle i almindelige institutioner.

Naboerne vil ikke blive spurgt i en nabohøring, for der er allerede en lokalplan, der åbner for den slags institutioner, skriver Aarhus Stiftstidende.

Ved et orienteringsmøde mandag aften fik mellem 70 og 80 fremmødte naboer at vide, at institutionen bliver på 1.200 kvadratmeter og åbner 1. oktober i en bygning ved siden af institutionen Høskoven.

En repræsentant for Region Midtjylland forklarede på mødet, at hele området i forvejen er godkendt til institutioner, skriver avisen. Derfor bliver der ikke nogen nabohøring som den, der tidligere er blevet afholdt i Trige, hvor kommunen opgav at placere institutionen efter modstand fra naboerne.

Ingen fortilfælde med vold
I første omgang skal fire unge placeres på institutionen. Siden skal i alt otte unge ad gangen gennemgå det såkaldte Multifunc-program, hvor de unge først gennemgår et ophold på 6-9 måneder og siden udsluses til samfundet.

Der er ikke eksempler på, at unge på lignende programmer har begået personfarlig kriminalitet, mens de har været på den slags ophold, oplyste centerchef i regionen Søren Joensen ifølge Århus Stiftstidende på mødet.