Krav om Cheminova-redegørelse

Aarhus Universitets Forskningsfond kræver redegørelse om Cheminovas salg af sprøjtegifte i Indien.

Aarhus Universitets Forskningsfond har bedt virksomheden Auriga Industries om at lave en redegørelse om Cheminovas salg af pesticider i Indien.

Det sker efter, at DR1 har afsløret, hvor- dan indiske bønder bruger Cheminovas sprøjtegifte uden at være ordentligt beskyttet. Samtidig bliver brugen af Cheminovas sprøjtegifte kædet sammen med en foruroligende stigning i antallet af kræfttilfælde i den indiske delstat Punjab.

Aarhus Universitets Forskningsfond er hovedaktionær i Auriga, som ejer Cheminova. Dermed bliver en del af indtægterne fra salget af sprøjtegifte i Indien anvendt til forskning på Aarhus Universitet.

- Vi er, ligesom alle andre, stærkt berørte af at se billeder af bomuldsbønder, der uden den mest nødtørftige beskyttelse sprøjter deres marker med insektgifte, siger fondens formand, rektor Lauritz B. Holm-Nielsen, Aarhus Universitet.

Fonden har derfor bedt Auriga Industries om en redegørelse for de forhold og påstande, der kommer frem i DR1's udsendelse.

- Vi har fuld tillid til, at Cheminova udøver sin virksomhed på ordentlig og ansvarlig vis, men vi kan ligesom virksomheden ikke leve med, at de beskyldninger, der fremkom i udsendelsen, står uimodsagt.