Hørte du også et kæmpe brag tirsdag formiddag? Her er forklaringen

Tirsdag formiddag meldte flere beboere på Aarhus Ø om et gigantisk brag. Lyden kom fra byggepladsen ved LIGHTHOUSE-byggeriet på Aarhus Ø, hvor en kæmpe kran væltede.

En planlagt demontering af en kran ved LIGHTHOUSE-projektet på Aarhus Ø resulterede i formiddags i, at flere af beboerne i området fik sig en mindre forskrækkelse. Den væltede kran er den gule, som ligger nederst i billedet.

Flere beboere på Aarhus Ø fik sig en mindre forskrækkelse, da de tirsdag formiddag både kunne se og høre, at en af kranerne ved LIGHTHOUSE-byggeprojektet faldt til jorden med et stort brag.

Det var dog ikke helt så stor en ulykke, som mange måske i første omgang troede.

Læs også Sundhedsvæsenet bliver delvist åbnet op - men det vil være presset i årevis

Der var nemlig tale om en planlagt demontering af kranen, hvor det hele tiden var meningen, at kranen skulle lægges ned. Planen var dog ikke, at den skulle falde til jorden med så høj kraft.

- Under den planlagte demontering af kranen sker der en mekanisk fejl. Da bommen, altså den vandrette del, er på vej ned i et kontrolleret tempo, så falder den simpelthen til jorden, siger afdelingsdirektør i byggevirksomheden Per Aarsleff A/S, Ulrik Therkilsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

VISUALISERING: LIGTHHOUSE-projektet bliver efter planerne landets højeste boligbygggeri, når det engang står færdigt.

Ingen tilskadekomne

Selvom kranens demontering normalt foregår i et roligt og kontrolleret tempo, så sørger man på byggepladsen for, at der ikke er arbejdende folk på jorden i nærheden af det område, hvor kranen skal lande. 

Derfor var der heller ikke nogen der kom noget til, da bommen i formiddags røg til jorden med et brag.

Læs også Endelig hjælp på vej til Den Gamle By: - Det er fantastisk

- Der er sket lidt materiel skade på nogle gangbroer og lignende, men der var ingen i nærheden af selve kranen, og derfor heller ikke nogen, der kom noget til, siger Ulrik Therkilsen og fortsætter:

- Vores montører har undersøgt det, men vi ved endnu ikke, hvad der helt præcist er gået galt. Derfor er kranen demonteret helt og sendt tilbage på fabrikken, hvor vi skal have kortlagt, hvad det er, der er gået galt.

Man afventer lige nu en uvildig undersøgelse fra Teknologisk Institut, som forhåbentlig kan kortlægge årsagen til fejlen.

Den højeste bygning i byggeriet Ligthhouse på Aarhus Ø får navnet Fyrtårnet. Højhuset bliver ikke bare det højeste i Aarhus, men det højeste i Danmark.