Kramme-bamser indtager Skejby

Børn, der skal i narkose, får isbjørne-bamse

Århus Universitetshospital, Skejby, får på fredag krammebamser til de yngste patienter

Det er en uvant og utryg oplevelse for et barn at blive indlagt på Århus Universitetshospital, men en blød krammebamse kan gøre oplevelsen bedre. Derfor uddeler TrygFonden 80.000 krammebamser til sygehuse, hospitaler og specialklinikker i hele landet.

Den 27. maj ankommer en lastbil med bløde isbjørnebamser til Århus Universitetshospital for i de næste to år at blive delt gratis ud til børn, som skal i narkose. Når børnene får bamsen af sygeplejersken eller lægen, får de at vide, at bamsen vil passe på dem, mens de sover. Bamsen kan også få et plaster på eller en nål i poten, og på den måde glemmer børnene alt det ubehagelige, som de selv skal igennem.

· Krammebamserne har en god effekt på børnene, som ofte er lidt skræmte, når de bliver indlagt. Vi fortæller dem, at bamsen passer på dem, mens de sover, og at de skal tage sig af bamsen bagefter. Det virker trygt for dem, og samtidig er krammebamsen en god afledningsmanøvre, hvis vi for eksempel skal stikke børnene. Så kan vi først vise på krammebamsen, hvordan vi gør, og barnet slapper mere af, siger Lars Rybro, overlæge på anæstesiologisk-intensiv afdeling på Århus Universitetshospital i en pressemeddelelse.

Bamserne, som hedder Theo og Thea, har ligesom barnet et armbånd med sit navn om håndleddet. På den måde er barnet og bamsen indlagt sammen, og det virker beroligende på barnet at have en ven at dele oplevelsen med.