Kræver støtte tilbagebetalt

Islamisk forening skal betale kommunal støtte tilbage

Foreningen Lighed og Broderskab står nu til at skulle betale penge tilbage til Aarhus Kommune. Penge som foreningen har fået gennem kommunal støtte.

Rådmand for Kultur og Borgerservice kræver, at den islamistiske forening betaler 124.156 kroner tilbage, som foreningen fik udbetalt, på baggrund af de oplysninger foreningen har givet for 2012 og 2013.

- Foreningen har ikke været i stand til at dokumentere, at den har gennemført de aktiviteter og haft det antal medlemmer, som den har oplyst overfor kommunen. Det er derfor kun rimeligt, at foreningen skal betale støtten tilbage, fortæller rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Afgørelsen kommer efter rådmanden tidligere i år bad revisionsfirmaet BDO om at gennemgå foreningens medlems- og aktivitetslister. Revisionsfirmaet vurderede her, at medlemslisterne ikke stemte overens, med den støtte foreningen fik fra kommunen. Samtidig kritiseres foreningen for, at medlemslisterne var mangelfulde.

Hos foreningen mener de ikke, at kommunens afgørelse er retfærdig.

- Den gamle forening er blevet lukket, og den gamle bestyrelse har bortskaffet alt materiale. I dag sidder der en helt ny bestyrelse i foreningen, siger bestyrelsesmedlem i foreningen Fadi Abdallah til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bestyrelsesmedlemmet fortæller, at pengene er brugt på husleje, og at det nu er op til bestyrelsen at beslutte hvad der skal ske.