Kræver hårdere straffe

Vil skærpe straf for chikane mod betjente

Åby Ringvej, hvor en kvindelig betjent blev tvunget af vejen i sin privatbil. Foto: Google Maps

Dansk Folkeparti foreslår nu en minumumsstraf på tre måneders ubetinget fængsel for at chikanere politifolk, der har fri.

Også Venstre vil have skærpet straffen, men er imod minimumsstraffe med den begrundelse, at der ifølge partiet vil være sager, hvor tre måneders ubetinget fængsel er at skyde over målet og prtiet frygter, at det kan betyde, at sager ikke bliver taget op og behandlet.

Tvang kvindelig betjent af vejen

Kravene kommer efter at en kvindelig betjent fra Østjyllands Politi blev udsat for grov chikane i sin fritid. Hun kom kørende på Ringvejen i Aarhus i sin private bil, da to mænd i en anden bil kastede vand ind gennem den åbne rude i hendes bil, hvorefter de kylede en flaske mod hendes bil og kørte ind foran hende, så hun måtte foretage en undvigemanøvre og ramte kantstenen med et forhjul.

Som loven er i dag nyder politibetjente ingen særlig beskyttelse, når de har fri,mens der gælder skærpede regler, når betjentene er i uniform. Og det har flere grupperinger i Aarhus udnyttet til at chikanere og forfølge betjente med trusler, skældsord og trusler, når politifolkene færdes i byen i fritiden.

Varetægtsfængslet i ti dage

I den aktuelle sag fra Aarhus er de to mænd på 18 og 20 år anholdt og varetægtsfængslet for ti dage. De er sigtet for vold eller trussel mod polititjenestemand samt for at have forvoldt fare for liv og førlighed. De unge mændkærede fængslingen til landsretten, oplyser Østjyllands Politi. Begge de fængslede er kendt af politiet i forvejen, og politiet er ikke i tvivl om, at de genkendte den kvindelige betjent og derfor besluttede sig for at chikanere hende.