Kræver bom i dødskryds

Rådmand vil have bom op ved Nørreport

En 49-årig kvinde blev i juni slået ihjel, da hun blev ramt af et tog ved Nørreport i Aarhus. Det må ikke ske igen, og derfor kræver Teknik- og Miljørådmand Bünyamin Simsek nu, at baneoverskæringen bliver bedre sikret. Det skriver Århus Stiftstidende.

Krydset ved Nørreport er ikke afspærret med en bom i den side, hvor cyklister holder for rødt, når de skal op ad Nørrebrogade. Netop derfor blev den 49-årige kvinde ramt af toget.

- Kan der ske én dødsulykke, så kan der ske én mere, siger Bünyamin Simsek (V), til Århus Stiftstidende.

Banedanmark vil ikke betale

Rådmanden vil derfor have Banedanmark til at sikre krydset bedre, og ser kun en bom som en mulig løsning. Men den løsning er Banedanmark ikke med på. Jernbaneoverskæringen skal nemlig laves om, når letbanen skal anlægges.

Sektionschef i Banedanmark Helle Bøhl-Møller, vil derfor ikke betale de op mod fire millioner kr., det vil koste at sætte dobbeltbomme op.

- Det er forfærdeligt, det, der er sket ved Nørreport, og i den situation er det svært at argumentere for, at det ikke er en rigtig god idé med bomme på stedet. Men vi bliver nødt til at prioritere, hvad vi skal bruge midlerne til, siger Helle Bøhl-Møller til Århus Stiftstidende.

Aarhus Kommune har efter ulykke selv forsøgt at sikre krydset bedre, ved blandt andet at markere området med blå asfalt.