Krænker løs i aarhusianske busser: Beføler unge kvinder

Østjyllands Politi er på jagt efter en mellemøstlig udseende mand, der af flere omgange har krænket kvinder i aarhusianske bybusser

I busserne 11, 14 og 17 i Aarhus har en mand blufærdighedskrænket yngre piger.

Opdatering: Østjyllands Politi har anholdt en 55-årig mand, som de mener er gerningsmanden. Læs mere her. 

I alt fem kvinder har nu anmeldt, at de er blevet befølt og krænket af en ukendt mand i forskellige busser rundt om i Aarhus. Fremgangsmåden er den samme. Manden sætter eller stiller sig ved siden af pigerne, giver dem komplimenter og tager på dem.

Politiet advarer nu om blufærdighedskrænkeren, som de meget gerne vil høre, om flere er blevet krænket af. Især så de med flere oplysninger kan finde frem til gerningsmanden.

Læs også Ukendt mand befølte piger i bybussen

Den første episode fandt angiveligt sted lørdag eftermiddag i bus 11, hvor en 27-årig kvinde blev befølt af manden.

Mandag aften slog han så til igen i to omgange. Først igen i buslinje 11 ved Vesterbrogade i Aarhus og senere i buslinje 14. I bus 11 blev en blot 14-årig pige antastet af manden.

De unge kvinders beskrivelser af manden er for fleres vedkommende tæt på identiske, så vi tror, at det er den samme gerningsmand, vi leder efter.

Janni Lundager, Østjyllands Politi

- Her satte en ukendt mand satte sig ved siden af pigen, og han begyndte at stryge hende op og ned af låret. Pigen besluttede, sammen med sine veninder, at stå af bussen, men da manden fulgte efter, hoppede pigen på bussen igen og efterlod manden på gaden, oplyser Østjyllands Politi.

Senere samme aften var det så i buslinje 14 kl. 20.30, at en 16-årig pige oplevede noget lignende.

- Manden lagde her en hånd på hendes lår og sagde "du er meget smuk", hvorefter han tog hendes hånd og kyssede den og befølte hende på låret, lyder det fra politiet.

Læs også Betjent dømt for sexsnak anker til landsretten

Disse to episoder mandag aften advarede Østjyllands Politi om tirsdag, og siden omtalen af dem har politiet modtaget tre nye anmeldelser.

En af dem var episoden lørdag eftermiddag, og også onsdag aften omkring kl. 21 skulle manden have krænket en 19-årig kvinde i bus 17 mellem Park Allé og Grenaavej.

- De unge kvinders beskrivelser af manden er for fleres vedkommende tæt på identiske, så vi tror, at det er den samme gerningsmand, vi leder efter, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV2 ØSTJYLLAND.

Signalement

- Omkring 60 år gammel
- Mellemøstlig af udseende
- Ca. 170 cm høj
- Almindelig til fedladen af bygning
- Kort, lyst hår og skæg
- Talte dansk med accent

Hun fortæller, at en femte kvinde har anmeldt en lignende episode, der dog i modsætning til de øvrige angiveligt er fundet sted for flere måneder siden. 

Vi efterforsker sagerne og er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for at indhente video-overvågning fra busserne.

Janni Lundager, Østjyllands Politi

- Vi efterforsker sagerne og er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne for at indhente video-overvågning fra busserne, siger Janni Lundager. 

Gerningsmanden beskrives som værende i 60’erne og mellemøstlig af udseende. En af pigerne har desuden beskrevet ham som ca 170 cm høj, almindelig til fedladen af bygning og med kort hår og skægstubbe.

En anden anmelder beskriver skægget og håret som lyst, og han talte ifølge vidnets forklaring dansk med accent.

Har du oplysninger om krænkeren, vil Østjyllands Politi meget gerne høre fra dig på tlf. 114.