Kørte uden kørekort - nu har han mistet sin Audi

Politiet gør flittigt brug af nyt våben

De tre unge mænd blev anholdt på Sletvej ved Hasselager

Mændene forlod senere politigården i Aarhus - til fods Foto: Google Street View

1 af 2

En 28-årig mand må formentlig vinke farvel til sin Audi, efter at han lørdag eftermiddag blev standset af politiet i det sydvestlige Aarhus.

Manden er tidligere blevet frakendt sit kørekort og er nu tre gange blevet taget i at køre bil uden at have de nødvendige papirer i orden.

Og dermed klappede fælden - den dyre bil er nu konfiskeret, og nøglerne er afleveret til ordensmagten.

I det hele taget var lørdag ikke den bedste dag for den 28-årige bilist. Ifølge Østjyllands Politi deltog han tidligere på dagen i et indbrud, hvor han sammen med to medgerningsmænd stjal designerstole fra en adresse i Aarhus-forstaden Højbjerg.

Et vidne kontaktede straks politiet, der derefter gik i gang med at lede efter indbrudstyvene.

Politiet konfiskerede 26-årigs bil

- Vi satte flere patruljer ind i eftersøgningen. Det lykkedes os at standse mændene på Sletvej i Hasselager, siger vagtchef Per Bennekov fra Østjyllands Politi til tv2oj.dk.

I bilen fandt politiet de stole, der tidligere var blevet stjålet i Højbjerg. De tre formodede gerningsmænd blev derfor taget med på politigården.

Politiet: Vi konfiskerer ofte biler

Ifølge politiet var de tre mænd temmelig slukørede, da de senere forlod politistationen i Aarhus Midtby. Det foregik nemlig til fods.

BMW konfiskeret: Kørte bilræs med 128 km/t i byzone

Den seneste ændring af færdelsloven giver politiet øgede muligheder for at konfiskere biler - fx hvis føreren ikke har noget kørekort eller er påvirket af alkohol eller narko.

- Det er desværre noget, vi gør forholdsvis ofte, siger vagtchef Per Bennekov.

- Det er en klar stramning af færdselsloven, men det har givet os et nødvendigt værktøj. Nu risikerer vi i hvert fald ikke, at den 28-årige kører i den samme bil en gang til.

Foruden at være sigtet for indbruddet i Højbjerg er den 28-årige mand sigtet for at køre bil uden kørekort. Han kan derfor forvente at blive straffet yderligere - udover at have mistet sin Audi.