Kørte pirattaxa og begik voldelige røverier: To teenagere fængslet

To teenagere er tirsdag blevet varetægtsfængslet for at have begået to voldelige røverier, mens de kørte pirattaxa

De to røverier fandt sted i Rådhusparken og på Klostertorvet i Aarhus Midtby. Foto: Google Street View

To teenagere blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet og sigtet for voldelige røverier. Det skriver Østjyllands Politi på Twitter.

De to unge mænd er henholdsvis 16 år og 18 år. De er sigtet for i to tilfælde at have begået røveri mod to forskellige personer på den samme nat, mens de to unge mænd havde kørt pirattaxa i Aarhus.

Det første røveri skete kort efter midnat den 9. september. Her blev en mand frarøvet sin taske, pung og mobiltelefon i Rådhusparken i Aarhus. Han blev også tvunget til at fortælle sin pinkode til dankortet.

I forbindelse med røveriet blev manden sparket i hovedet og truet med en kniv. Gerningsmændene hævede derefter flere tusinde kroner fra mandens dankort. 

  Foto: Google Maps

Senere samme nat er de to sigtede mistænkt for at have kørt pirattaxakørsel med en mand. De skulle angiveligt have samlet ham op på Klostertorv i Aarhus. Herefter blev manden kørt rundt i byen i flere timer mod sin vilje.

Denne mand fik også frarøvet sit dankort og blev tvunget til fortælle sin pinkode. Han skulle have fået to slag i ansigtet og blev truet med en kniv. Her blev der også trukket flere tusinde kroner fra dankortet.

Østjyllands Politi har efterforsket de to røverier og er nået frem til at sigte de to mænd. De er sigtet for røveri, databedrageri og frihedsberøvelse.

Begge mænd sidder i forvejen varetægtsfængslet for lignende kriminalitet. I grundlovsforhøret tirsdag blev de fængslet i fire uger. Den 16-årige er varetægtsfængslet i surrogat på en institution.