Kørestolsbruger måtte tage taxa

Blødte og havde brækket armen, men måtte tage en taxa til sygehuset

03:46

1 af 2

For et par dage siden fortalte TV 2 | ØSTJYLLAND om en patient, der var styrtet på sin cykel og havde slået sit hoved voldsomt. I stedet for at køre patienten til hospitalet tilbød ambulancefolkene, at patienten kunne vente 45 minutter på en taxa - inde i ambulancen.

Det viser sig nu, at det ikke er et enkeltstående tilfælde.

Rune Mogensen, der lider af medfødt knogleskørhed, bruger kørestol, og på vej hjem fra en julefrokost sad det ene af kørestolens hjul fast mellem nogle brosten, og han væltede forover.

Se også: Efter cykelstyrt: Tag en taxa

Han slog hovedet og blødte, og han brækkede samtidig armen. Derfor ringede han efter en ambulance, men han blev mødt af et svar, der overraskede ham:

- Jeg kan bare tage en taxa, fortæller Rune Mogensen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En melding, han ikke har prøvet at få før:

- Jeg har aldrig nogensinde haft problemer med at få en ambulance, så det bliver jeg lidt chokeret over, siger han.

Netop fordi Rune Mogensen sidder i kørestol, var det svært for ham selv at komme hen til en taxa, når hans arm var brækket:

- Hvis det nu var en normaltfungerende gående person, der havde brækket armen, så kunne man sagtens gå hen og tage en taxa - ingen fortvivlelse i det - men når jeg sidder i kørestol og brækker en arm, så er jeg sat rimelig meget i skakmat - de fungerer jo som mine ben, lyder det fra Rune Mogensen.

I videoen øverst på siden kan du høre Rune Mogensen fortælle sin historie.