Kontroversiel eks-rådgiver gæster Aarhus

Harold Koh, der var med til at godkende USA's brug af droner i krig, kan opleves på Aarhus BSS torsdag den 18. februar

Sterlingprofessoren Harold Koh var som juridisk toprådgiver for Obama-administrationen med til at godkende USA's brug af droner i krig, og på torsdag er der mulighed for at opleve ham, når han forelæser ved Aarhus BSS på Nordre Ringgade.

Han skal holde en forelæsning om folkeret og international ret, og professor Jørgen Albæk Jensen ser frem forelæsningen.

- Rent akademisk er han et topnavn, men han er særlig interessant på grund af sin baggrund i Barack Obamas administration, og mange forventer også, at han får en fremtrædende placering for Hillary Clinton, hvis hun vinder præsidentvalget, fortæller Jørgen Albæk Jensen fra Aarhus BSS til tv2oj.dk.

Harold Koh var blandt andet medvirkende til at retfærdiggøre USA's brug af droner i krig, men det var også ham, som anbefalede Obama at lukke Guantanamo-fængslet og forbyde USA's brug af tortur.

Her er der tid til at nørde

Plads til 400

Torsdagens forelæsning er åben for alle, og det foregår i aulaen, hvor der er plads til cirka 400 deltagere. 200-250 af dem vil være studerende.

- Det foregår jo på engelsk, men det er ikke forbeholdt fagnørder. Jeg er sikker på, at folk, der i øvrigt følger med i verden og er samfundsinteresserede kan få udbytte af det, fortæller Jørgen Albæk Jensen.

Forelæsningen begynder torsdag den 18. februar klokken 12.15 i aulaen på Nordre Ringgade, og efter forelæsningen er Juridisk Institut vært ved en reception i Vandrehallen klokken 13.15, hvor alle også er velkomne.

Harold Hongju Koh

Professor Koh har modtaget 14 æresdoktorgrader og mere end 30 priser for sit arbejde med menneskerettigheder og international ret. Han har skrevet eller medforfattet otte bøger, udgivet mere end 180 artikler, har ofte vidnet foran den amerikanske kongres og har ført proces i utallige sager i international ret ved både amerikanske og internationale domstole.