Kongeligt teater til Festugen

Det Kongelige Teater vender tilbage til Aarhus Festuge

Foto: Per Morten Abrahamsen

Igen i år er der kongeligt teater på Aarhus Festuges program. Denne gang både med ballet, børne- og voksenteater samt kammeropera.

Festugen i Aarhus begynder den 28. august, og allerede første dag kan østjyderne opleve Det Kongelige Teater i aktion.

Det sker i Musikhusets Store Sal, hvor balletmester Nikolaj Hübbe trækker i konferenciertøjet og inviterer ind til en festlig åbningsforestilling, Hübberiet, i forbindelse med gallaåbningen af Aarhus Festuge.

De efterfølgende dage, 29. og 30. august, gælder det så børneteater i Bora Boras Store Sal. Her går tæppet til forestillingen Den Utrolige Historie om den Kæmpestore Pære. Forestillingen bygger på Jakob Martin Strids børnebog med samme navn som teaterstykket. Her sætter Eventministeriet musik til en udgave af bogen med håndholdte dukker.

Den 1. og 2. september er der teater for de voksne med forestillingen Den som Falder. Der er sort humor på spil i Det Kongelige Teaters opsætning af Samuel Becketts 'Den som falder', hvor Kirsten Olesen giver den som mrs. Rooney. Det kan opleves i Musikhusets Lille Sal, oplyser Aarhus Festuge i en pressemeddelelse.

Ugen rundes af med kammeropera, når den Holberg-baserede Maskarade af Carl Nielsen kan opleves den 5. og 6. september i Dokk1s Multisal.