Kongelig donation på vej til Aarhus

Kongehuset donerer penge til en jubilæumskoncert i forbindelse med Aarhus Studenter-Sangeres 90-års fødselsdag.

Aarhus Studenter-Sangere regner med, festen først skal holdes langt inde i 2021, hvor 150-250 gæster forventes at deltage. Foto: Aarhus Studenter-Sangeres facebook

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys Fond donerer 34.000 kroner til en jubilæumskoncert, der dog først skal finde sted i 2021 på grund af COVID-19.

Koncerten bliver sat op i forbindelse med Aarhus Studenter-Sangeres 90-års fødselsdag, og Søren Birch skal komponere musikken til forestillingen.  

Læs også Nu stiger skatten - til gengæld for gratis busser og flere pædagoger

- Det er vi meget beærede over. Det betyder, at vi kan føre nogle ting ud i livet, som vi ikke ellers kunne, så vi er meget glade, siger næstformand, Aarhus Studenter-Sangere, Troels Herlin, til TV2 ØSTJYLLAND.

Pengene kommer derudover til at gå til 11 blæsere, der skal deltage i koncerten og transport til de københavnske Studenter-Sangere, der kommer for at tage del i festlighederne.

Hvad støtter fonden?

Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond støtter humanitære, sociale, kulturelle, videnskabelige, idrætslige, uddannelse, almennyttige og almenvelgørende formål. Fonden uddeler årligt økonomisk støtte til en bred vifte af projekter.

Kilde: Kongehuset.dk

Flere donationer til Østjylland

Det er ikke kun Aarhus Studenter-Sangere, der får glæde af de kongelige donationer.

Læs også Trafikkaos ved Viby Torv: Bil blev påkørt bevidst

Også hos Aarhus International School på Frederiksbjerg har de fået en donation til en etablering af udendørs aktivitets- og legeområder.

I alt har kongehuset valgt at donere 2.454.000 kroner fordelt på 19 forskellige projekter i 2020.