Kommuner vil lokke energi-turister til Østjylland

Et nyt samarbejde mellem fem kommuner har til formål at vise grønne løsninger frem for resten af verden

Foto: Colourbox

Repræsentanter fra bestyrelsen for Energisafari.dk med: Karl Krogshede - Skive, Thomas Mikkelsen – Aarhus, Henning Donslund – Ringkøbing-Skjern, Søren Stensgaard – Samsø, Frode Frederiksen – Horsens.

1 af 2

Fem kommuner er gået sammen i jagten på at tiltrække energiturister fra hele verden.

Kommunerne Horsens, Samsø og Aarhus samt Skive og Ringkøbing-Skjern har derfor etableret foreningen energisafari.dk, som de vil bruge som afsæt til at 'vise vejen til grøn omstilling'.

Energisafari.dk får nu til opgave at få udenlandske delegationer til Midtjylland for at vise de grønne og bæredygtige løsninger frem i samspil med virksomheder, energiselskaber og lignende.

Læs også Stor rift om pladserne til havmøllesafari

- Vi ønsker en dynamisk og aktiv region. Den know-how og show-how, som eksisterer på det energiteknologiske område, er helt unik i Region Midtjylland. Vores virksomheder står faktisk for over 50 procent af den samlede eksport på området. Der er potentiale for langt mere, og Energisafari.dk er et af de vigtige initiativer for at realisere dette, siger Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens, hvor den stiftende generalforsamling blev afholdt forleden, i en pressemeddelelse.

Energisafari.dk er en uafhængig, non-profit forening, der har til formål, gennem specialiserede fagture til erhvervsdelegationer, at fremme grøn vækst, beskæftigelse og bosætning i området.

Det handler derfor for projektet om at synliggøre og vise de midtjyske energikompetencer frem gennem samarbejde mellem virksomheder, energiselskaber, vidensinstitutioner og offentlige myndigheder.

02:24

Det var en flok særligt udvalgte østjyder, der i september sejlede ud til den store havvindmøllepark ved Anholt på vindmøllesafari. 

Luk video