Kommunen opstiller beboelsesvogne til nye studerende

Aarhus Kommune forsøger at imødekomme behovet for boliger til nye studerende

De seneste år har Aarhus Kommune i samarbejde med Studenterhus Aarhus og Brabrand Boligforening forsøgt sig med såkaldt ’Startup Housing’, der skal give unge tilflyttende studerende en mulighed for at få et midlertidigt sted at bo.

Fra den 19. august og to måneder frem bliver der tilbudt et begrænset antal tag over hovedet på nye studerende.

Læs også Studiestart: Aarhus mangler 4.500 ungdomsboliger

 Der vil sågar blive opstillet beboelsesvogne på Pier 2 på Aarhus Ø.

- Igen i år har Studenterhus Aarhus, Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune arbejdet tæt sammen for at give et bidrag til at løse den midlertidige mangel på studieboliger omkring studiestart. Det løser naturligvis ikke hele udfordringen, men signalerer, at vi alle kan bidrage til at hjælpe de studerende, indtil de finder en permanent bolig, siger borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en pressemeddelelse. 

Læs også Boligjagten er for alvor sat ind for de unge

I alt bliver der stillet 198 boliger til rådighed, og det er cirka 50 flere end i 2015. Boligerne er fordelt over hele byen og lejes ud på ugebasis, så der er stor udskiftning i takt med, at de unge finder noget at bo i.

Også rådmand for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) er glad for, at ordningen fortsætter. 

Læs også Ung kvinde fængslet for fupudlejning i Aarhus

- Med Startup Housing har vi en velfungerende midlertidig løsning til de mange nye studerende, der mangler tag over hovedet ved studiestart, og med de ekstra boliger på Pier 2, kan vi i år hjælpe endnu flere, siger han.