- Kommunen har lyttet til os

Borgergruppe håber på løsning af trafikproblemer

Efter det nye Moesgaard Museum har slået dørene op, har flere beboere i området klaget over trafikale problemer.

I forbindelse med åbningen har Aarhus Kommune nemlig valgt at ensrette Moesgård Allé, som er selve hovedvejen til museet. Det betyder, at de besøgende skal finde alternative veje, når de skal væk fra museet. Det resulterer i nogle tilfælde i, at bilerne kører forkert og i stedet ender med at køre rundt i villakvarterne omkring museet.

I går aftes mødtes en borgergruppe fra Skåde med Aarhus Kommune for at finde en løsning på problemerne. Her fremlagde kommunen et forslag, som indebærer at ensretningen af Moesgård Alle ophæves og at der bliver lavet bussluser til den kollektive trafik.

Et forslag, som bliver hilst velkommen hos de berørte borgere, der selv har været med til at pege på de to løsningsforslag:

- Vi er glade for, at vi er blevet lyttet til. Det betyder meget for borgerne i Skåde, at det nu ser ud til at blive rullet tilbage, siger Werner Kaihøj, som repræsenterer en borgergruppe i Skåde, til TV 2 | ØSTJYLLAND og uddyber:

Se: Allé bliver dobbeltrettet

- Det kommer til at betyde, at den meget store trafik nu bliver fjernet, så alle besøgende nu kører ad Moesgård Allé.

Den midlertidige løsning er endnu ikke blevet endeligt godkendt. Om et par uger skal borgerne igen mødes med Aarhus Kommune, hvor også rådmanden for Teknik og Miljø Kristian Würtz (S) vil deltage.

Her er forventningen ifølge Werner Kaihøj, at forslaget kommer et skridt nærmere at blive ført ud i livet.

- Vi forventer, at det vil blive rullet tilbage inden jul, siger han.

Borgergruppen fra Skåde havde også foreslået, at vejen Sandmosevej skulle genåbnes, men den del af udfordringerne indgik ikke som en del af forslaget.