Kommune vil sprede handlen: Undgå trængsel og larm og få gratis parkering

Du kan både undgå trængsel, larm og at betale for parkering, hvis du er villig til at julehandle på lidt andre tidspunkter, end du plejer.

Døgnet har 24 timer, butikkerne har åben fra morgen til aften, men alligevel vælger de fleste af os at købe julegaver og indkøb til højtiden i et tidsrum på få timer hver dag.

Det vil Aarhus Kommune og Securitas A/S gøre noget ved med et tilbud om gratis parkering i DOKK1 og Navitas, hvis man handler udenfor de travleste timer. 

Tilbuddet skal samtidig hjælpe butikkerne i Aarhus, der frygter, at folk vil holde sig fra at handle fysisk på grund af coronakrisen. 

Kommunen og erhvervslivet håber, at tilbuddet om gratis parkering i de mindst travle timer vil få flere til at handle i de fysiske butikker og på samme tid sprede julehandlen udover flere timer i løbet af dagen. 

Det fortæller rådmand for teknik og miljø, Bünyamin Simsek

- Vi håber, at vi med tilbuddet her kan få aarhusianerne til at holde fast i traditionerne med en tur til midtbyen for at købe julegaver og hygge sig. Men måske det er nødvendigt at gøre det på et andet tidspunkt på døgnet, end man er vant til, siger han i en pressemeddelelse. 

Sådan fungerer det

Aabybro efterskole retouch

Sofus vil "spærres inde" på sin efterskole

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri-Listen får fire kandidater: - Det er en rigtig god start

Magnus Heunicke

Kontakttallet falder til 0,6 - men for britisk mutation er det på 1,16

COVID 19 LIVE
Vaccine

liveblog2844 er færdigvaccineret

Aarhus Universitet

Landets bedste skal forske i hjerte-kar-sygdomme i Aarhus

Bilka

play Mindre butikker til de store: Vær fair og luk for salg af non-food