Kommune i sag om "Mors lille dreng": Vi har begået fejl

Kommunal socialchef erkender, at sagen om Jørn Toft Jensen, som torsdag aften er genstand for en TV 2-dokumentar, kunne være håndteret bedre

Aarhus Kommune erkender, at den kunne have gjort mere i sagen om Jørn Toft Jensen.

Erkendelsen kommer få timer før TV 2 sender dokumentaren "Mors lille dreng - på egne ben", hvor man følger den 19-årige aarhusianer. 

- Når vi betragter Jørns sag, må vi erkende, at der er ting, vi som forvaltning kunne have gjort bedre, skriver Lotte Henriksen, Aarhus Kommunes socialchef, i en pressemeddelelse.

- Forløbet giver blandt andet anledning til at erkende, at den plan, der var lagt for Jørns overgang til bostedet, lagde for stor en opgave over på plejefamilien, og at vi med fordel kunne have aflastet plejefamilien tidligere i forløbet, indtil Jørn flytter hjemmefra, fortsætter hun.

quote Når vi betragter Jørns sag, må vi erkende, at der er ting, vi som forvaltning kunne have gjort bedre.

Lotte Henriksen, socialchef

TV 2 har over tre dokumentarer fulgt Jørn Toft Jensen.

Første gang var i 1998, hvor historien skabte stor debat om tvangsfjernelse.

Anden dokumentar blev vist i 2008, hvor Jørn Toft Jensen bor hos sine plejeforældre. Her har det vist sig, at han lider af svær autisme og ADHD og har sociale vanskeligheder. 

VIDEO: Her kan du se et uddrag fra dokumentarprogrammet, der torsdag aften sendes på TV 2. Her er Jørn lige blevet smidt ud af sin plejefamilie, fordi han har stjålet fra dem. han får dog lov til at komme hjem igen, fordi han lover at tage sin medicin.

I dokumentaren, der vises torsdag aften, er Jørn Toft Jensen blevet 19 år og skal flytte hjemmefra, men han har udviklet et stort misbrug og er endt i kriminalitet.

Giver stof til eftertanke

Socialchef Lotte Henriksen skriver, at sagen giver stof til eftertanke: 

- Med baggrund i disse erkendelser har socialforvaltningen nu sat fokus på, hvordan vi generelt kan sikre en bedre koordinering og omstilling i overgangen fra barn til voksen - herunder hvordan vi sikrer en bedre kontakt og opfølgning med plejefamilier i overgangsfasen. 

Lotte Henriksen tager forskud på den kritik, der rejses i i dokumentaren:  

- I udsendelsen rettes der desuden en skarp kritik af socialforvaltningen, som vi på en række punkter finder misvisende, skriver hun og fortsætter: 

- Det har været socialforvaltningens ønske at medvirke i et interview til udsendelsen for at bidrage med vores perspektiver på Jørns sag. Vi har imidlertid valgt ikke at medvirke i udsendelsen, da vi ikke kunne blive enige med producenten om vilkårene for et interview.

Dokumentaren "Mors lille dreng - på egne ben" vises på TV 2 torsdag klokken 20.

ER DU MORS LILLE DRENG?

 

AstraZeneca

AstraZeneca-vaccinens fremtid afgøres onsdag

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

IMG_9700

Se omdiskuteret historisk bygning blive revet ned

20170308-155153-4-1920x1920we

AGF ansætter nordmand som ny sportschef

Ikea Skejby Aarhus IKEA

IKEA frygtede at blive overrendt - men det blev langt fra tilfældet

Dagens mest læste