Kommune i modvind: Dokk1 må ikke lejes ud til andre

Ny afgørelse omgør Aarhus Kommunes ret til at leje en del af det kommunale byggeri Dokk1 ud

Foto: Fra YouTube

En ny afgørelse fra Social- og indenrigsministeriet kan have store konsekvenser for Aarhus Kommunes dyreste kommunale byggeri nogensinde, Dokk1.

Social- og indenrigsministeriet har nemlig afgjort, at 10.000 kvadratmeter af det store byggeri til 2,1 milliarder kroner, som kommunen havde planlagt at leje ud midlertidigt, skal benyttes af kommunen selv.

Dermed har ministeriet omgjort en tidligere afgørelse fra Statsforvaltningen.

- Vi er overraskede over det. Vi havde jo fået en afklaring fra Statsforvaltningen, siger stadsdirektør i Aarhus Kommune Niels Højberg til tv2oj.dk.

Ingen lejere

Det var Aarhus Kommunes mening at udleje de 10.000 kvadratmeter, indtil de skulle tages i brug til kommunale aktiviteter.

Kommunen mener ikke, at afgørelsen er taget på et rigtigt grundlag

Social- og indenrigsministeriet gik ind i sagen for to et halvt år siden, og i mellemtiden har kommunen taget 2.000 af de 10.000 kvadratmeter i brug.

Derfor mener Niels Højbjerg, at man er nødt til at revurdere afgørelsen:

- Vi mener, ministeriet har truffet deres afgørelse på et ufuldstændigt grundlag, så vi vil nu i dialog med dem, så det kan blive vurderet igen, siger han.

Kommunen har ikke nogen plan B:

- Vi havde jo regnet med, at det var i orden, så vi har ikke lige nogen anden plan for de resterende kvadratmeter lige nu, siger Niels Højbjerg.

Dokk1 rummer i dag blandt andet Borgerservice og kommunens hovedbibliotek.