Kommune går til politiet: Barn er tidligere løftet over hegn

I kølvandet på onsdagens tragiske sag går Aarhus Kommune til politiet med en sag, hvor et barn sidste år blev løftet over hegnet i en børnehave

01:44

Det er ikke første gang, at et barn i en aarhusiansk daginstitution bliver løftet over hegnet af en fremmed person.

Det bekræfter Søren Aakjær, børn- og ungechef i Aarhus Kommune, over for TV2 News.

Læs også Fireårig pige forsvandt fra børnehave: Mand sigtes for sexovergreb

Han fortæller, at der sidste år var en lignende episode med bortførelse af et barn over et hegn fra en børnehave.

Der har ikke været nogle forhold, som har indikeret, at han ikke kunne arbejde i vores organisation.

Søren Aakjær, børn- og ungechef, Aarhus Kommune

Dengang vurderede politiet ikke, at der var noget at gå videre med.

Børnehaven ligger i nærheden af Børnehuset Snogebæksvej i det vestlige Aarhus, hvor en fireårig pige onsdag blev bortført og siden udsat for sexovergreb.

En 33-årig mand blev torsdag sigtet for at have bortført pigen og udsat hende for seksuelt overgreb. 

Han blev varetægtsfængslet i fire uger ved et grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Politiet gik ikke videre

Da sagen fra sidste år dukkede op, gik politiet ikke videre med den.

- Da den sag kom frem, vurderede politiet ikke, at der var noget at gå videre med. Så der kom ikke nogen sag ud af det dengang, siger Søren Aakjær og uddyber:

- Vi er nu blevet gjort opmærksom på den sag, og vi har genfremsendt den til politiet, så den kan indgå i efterforskningen.

Den 33-årige mand, som er sigtet for bortførelse og sexovergreb, har tidligere været ansat hos Aarhus Kommune. Det bekræfter Søren Aakjær.

Læs også Stedfar til fireårig pige: Vidste ikke, jeg kunne blive så rasende

- Vi er i gang med at afdække, hvad det er for nogle ansættelsesforhold, han har haft. Han har haft flere ansættelsesforhold hos Aarhus Kommune – formentlig som vikar, siger Søren Aakjær. 

Han oplyser, at kommunen inden ansættelsen af den 33-årige indhentede den påkrævede børneattest, ligesom man havde en samtale med ham.

- Der har ikke været nogle forhold, som har indikeret, at han ikke kunne arbejde i vores organisation, siger Søren Aakjær. 

Læs også Institutioner skærper opsyn efter lille piges forsvinden

Klaus Arboe Rasmussen, der er chefpolitiinspektør hos Østjyllands Politi, bekræfter at politiet fik en henvendelse om et lignende forhold i maj 2016, hvor en mand løftede en pige over et hegn ved en institution i Aarhus, og han erkender, at politiet i den forbindelse har lavet en fejlvurdering. 

- Den burde vi have fulgt op på, men der er sket en fejlvurdering fra politiets side. Nu er vi blevet gjort opmærksomme på sagen igen, og vi følger nu op på den. Hvad vi præcis gør, kan jeg ikke afsløre, da der nu pågår en efterforskning, siger Klaus Arboe Rasmussen fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.