Kommer ud af tågen gennem fodbolden

Sidste lørdag var der fodboldstævne i Aarhus for socialt udsatte. Det lokale islæt var holdet FC Grønnegade med træneren Toivo Asak i spidsen

Fodbold kan være et rigtig godt redskab til at komme på ret køl med sit liv. Det er holdet FC Grønnegade fra Aarhus et bevis på. Her spiller tidligere misbrugere og andre udsatte, som nu er på vej helt væk fra deres dystre fortid.

Lørdag den 9. januar var holdet og mange andre spillere i samme situation samlet til fodboldstævne i Fodboldfabrikkens hal i Aarhus. Og der blev gået til den.

- Det betyder alt for drengene at vinde, og det er det, de kæmper for. Fra vores side er det et efterværnstilbud, som spillerne kan bruge til at danne nye relationer og flytte sig væk fra fortiden, siger socialpædagog fra Center for Misbrugsbehandling og træner for holdet, Toivo Asak.

Er allerede vindere

Selvom vinderpokalen og sejre er meget vigtigt for spillerne, så mener træneren dog ikke, at det betyder alt.

Nytårscup for socialt udsatte i Aarhus

- De er alle sammen vindere i forvejen og har brugt fodbolden som et redskab til at komme videre i livet, forklarer Toivo Asak.

Selve kampene bliver udkæmpet på en lille indendørs bane.

Nødt til at skifte meget ud

- Det går virkelig hurtigt og er mega hårdt. På en større bane kan man slappe lidt af, men det er ikke muligt her. Der skal spurtes nonstop, lyder det fra spilleren Albert Schmidt Møller.

Derfor bliver der skiftet flittigt ud mellem spillerne.

- Andet er for hårdt. Vi ryger for mange cigaretter, og jeg tror altså også, professionelle ville skifte meget ud. Det er lidt ligesom ishockey, forklarer Albert Schmidt Møller.

Du kan se et klip fra stævnet øverst på siden. Det er fra programmet Livet + det løse, som bliver vist på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften kl 19.50, og som også kan ses lige her.

Skærmbillede 2021-01-22 kl. 09.15.49

play 2020 slog alle rekorder: Travlhed som aldrig før på genbrugsstationerne

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne

Lige nu
coronatest coronavirus covid-19 test

liveblogUnder 800 nye coronatilfælde igen

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor