Kom med når dronningen fejrer fødselsdag i Aarhus

Dronningen har fødselsdag i morgen. Det bliver fejret på Marselisborg Slot i Aarhus, og kongefamilien kommer ud og hilser på folket i den anledning.

Når dronning Margrethe i morgen fejrer sin 82-års-fødselsdag, sker det på Marselisborg Slot i Aarhus, hvor regenten opholder sig i påsken.

Fødselsdagen bliver markeret med en fødselsdagsparade foran slottets haveside klokken 12, hvor Dronning Margrethe og den tilstedeværende kongelige familie viser sig på veranden. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kongehuset.

Kom med i haven

I den anledning bliver der mulighed for publikum at komme ind i Slotshaven og på den måde være med til at fejre dronningens fødselsdag. Der vil være adgang fra klokken 11.20, fremgår det af pressemeddelelsen.

Det officielle program

Dronningen residerer typisk på Marselisborg Slot i påsken, og det er altså også tilfældet i år, hvor hun ifølge Kongehusets kalender har været i Aarhus siden 9. april og vil være det frem til tirsdag den 19. april, hvor turen går til Fredensborg Slot.

Det er ikke første gang, dronningen fejrer fødselsdag i Aarhus. Senest faldt fødselsdagen og påsken også sammen i 2019.

Gennem dronningens regeringsperiode har det været en fast tradition, at højtider som påske og jul fejres på Marselisborg Slot i Aarhus.

Dronning Margrethe og Marselisborg Slot

Når dronningen er på Marselisborg Slot, er den kongelige livgarde også med. Og vagtskiftet trækker tit folk til. Forleden var TV2 ØSTJYLLAND med ved vagtskifte. Se med i videoen herunder.

Dronningen er flyttet ind på Marselisborg slot for at fejre påsken.