Kom med min pc og få 5.000 kroner

En mand i Århus udlover dusør, hvis bare han får sit it-udstyr tilbage. Og han lover fuld diskretion.

Hvis du "tilfældigt" støder på en masse it-udstyr, der er rasende billigt, så kunne det måske tilhøre Michael Frandsen i Århus. Og hvis du giver ham tingene tilbage, så får du 5.000 kroner i findeløn. 

Michael Frandsen har udlovet en dusør for oplysninger, der kan skaffe hans bærbare og stationære computere, tv, kamera, telefon og vigtige forretningspapirer tilbage - til en samlet værdi af mellem 130.000 og 140.000 kroner. Blandt andet var der en helt ny HP Computer XW 8000, der er den eneste af sin model, der er solgt i Danmark. 

- Jeg tror ikke, at tyvene vidste, at jeg ejer alt det udstyr, for jeg har lige købt huset, og tingene havde kun været i huset i fire dage, siger Michael Frandsen til TV 2 / ØSTJYLLAND. 

Han bor i nærheden af Århus Skøjtehal i Århus Nord, og natten til lørdag blev hans nye hus rippet totalt for it-isenkram. Tyveriet skete, mens manden mellem klokken et og fire var en smut i byen. Det havde sneet, så der var fodspor rundt om huset. Og politiet kunne spore tyvene helt hen til et par opgange i boligblokkene på Kalmargade. Derfor blev der tage aftryk af fodsporene i sneen, og ifølge Michael Frandsen har politiet en formodning om, hvem tyvene kan være. 

Men især forretningspapirerne og hans bærbare pc er så vigtige for Michael Frandsens it-firma, at han giver findeløn. Og han har sat plakater op i byen og i boligblokkene og har annonceret i avisen. 

Morten Daugaard fra Kriminalpolitiet i Århus siger til TV 2 / ØSTJYLLAND, at man ikke kender til, at udlovning af dusør giver gevinst: - Men på den anden side, så vil vi nok heller ikke få noget at vide om det, fordi folk ikke stiller spørgsmål til dem, der leverer tyvekosterne tilbage.

TV 2 / ØSTJYLLAND bringer mere om tyveriet og dusøren i aftenens udsendelser.

DorteMandrup_Aarhus_Strata_v1_Copyright by KVANT-1.jpg[5]

Markant byggeri på vej ved Aarhus Ø

Ilva Lars Larsen møbler møbelkæde kæde butik logo IDdesign

Store butikker skal sikre 250 kvadratmeter til hver kunde

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole

Skærmbillede 2021-02-25 kl. 06.12.20

Hvornår kan du igen rejse til udlandet? Her er syv eksperters bedste bud

Eva Damholdt

Evas bolig skal sælges: - Det kommer til at ødelægge mit liv