Kom med en tur rundt på Sallings nye tagterrasse

Aarhusianerne har fået en ny tagterrasse med udsigt over hele byen

01:04

I dag, fredag, kunne aarhusianerne for første gang komme helt op på toppen af Salling, der ligger lige midt på gågaden i Aarhus.

Her har stormagasinet det seneste stykke tid arbejdet på en tagterrasse, hvor de besøgende kan nyde udsigten.

Læs også Helt på toppen: Fredag åbner Salling enorm tagterrasse

- Man kan se byen fra forskellige kanter. Det er det, vi har forsøgt med det. Vi har lavet det, så der er så mange kroge og hjørner, så det ikke bare er et sted, men at der er så mange forskellige steder, man kan slå sig ned og finde sit favoritsted, siger Salling-direktør Marianne Bedsted til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi har lavet det, så der er så mange kroge og hjørner.

Marianne Bedsted, Salling-direktør

Tagterrassen har kostet omkring 30 millioner kroner, og har plads til 700 mennesker. Der er tale om hele 2000 kvadratmeter med panoramaudsigt, loungeområde, væksthus og meget mere.

Et af de steder på den nye udsigtsplatform, der nok ikke er for sarte sjæle, er en udsigtsrampe. Her hænger man nærmest ud over de handlende, som går rundt under ens fødder. 

- Vi har lavet den her udsigtsrampe, hvor man kan kigge ned på Strøget. Der er 27 meter ned til Strøget, og der er glas, så man kan få det her sug i maven og en vild oplevelse, siger Marianne Bedsted.

Man kan komme op på tagterrassen i tidsrummet 10.00 til 20.00 alle hverdage, og fra klokken 10.00 til 18.00 i weekenden. 

I timelapsen nedenfor kan du se, hvordan det så ud, da tagterrassen blev bygget:

00:56 Luk video