Kom med en tur på de nye enestuer på AUH i Skejby

Forholdene bliver bedre for patienterne på det nye hospital

01:06

Nu er der ikke længe til de nye lokaler på Skejby Sygehus står klar til brug. Blandt andet er der 822 topmoderne enestuer, så patienter på sygehuset ikke skal ligge på stuer med en masse andre patienter.

- Det er højere patientsikkerhed, der er færre infektioner, der er færre uheld på stuen. Det er også meget bedre at ligge på sådan en stue, hvis man skal tale med en læge eller sygeplejerske, fordi så skal man ikke tage hensyn til de andre på stuen, og så kan man i øvrigt lave flere ting på stuen, blandt andet undersøgelser, siger lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, Claus Thomsen. 

Læs også De første medarbejdere rykker i dag ind på det nye hospital

Allerede i januar rykker nogle patienter ind midlertidig, men det er altså først til marts, at der for alvor begynder at rykke patienter ind permanent.

- Fra marts rykker en af vores afdelinger, afdelingen for ældresygdomme, ind ude fra byen, så der begynder patienter at komme ind i de helt nye værelser, siger Claus Thomsen. 

På værelserne er der både eget tv og toilet og bad til patienterne. Nu mangler kun det sidste finpudsning inden patienterne kan rykke ind.