Kolonihave i Åbyhøj total udbrændt efter voldsom brand

I nat gik der ild i et kolonihavehus i haveforeningen Oldjorden

Der var i Haveforeningen Oldjorden i Åbyhøj, at branden fandt sted Foto: Genrefoto / Google Maps

En voldsom brand hærgede i nat et kolonihavehus i Aarhus-bydelen Åbyhøj. Det var et hus i Haveforeningen Oldjorden, det gik ud over. Og på trods af en hurtig og ihærdig indsats fra Østjyllands Brandvæsen lykkedes det ikke at redde noget af huset, som totalt udbrændte.

- Da vi kom derud, brændte det allerede godt og grundigt. Det var helt overtændt, og branden var ret voldsom. Vores vigtigste opgave var at sørge for, ilden ikke nåede at brede sig til de andre huse, fortæller indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen, Johnny Damgaard, til tv2oj.dk.

Det nåede brandvæsenet heldigvis, men det ene kolonihavehus stod ikke til at redde.

Brand: Skur ved kolonihave udbrændte

Tit voldsomt i kolonihavehuse

- Sådan er det desværre med brande i kolonihavehuse, som oftest er lavet af træ, er af ældre dato og der er ikke anvendt gips som i eksempelvis sommerhuse. Alt kan brænde. Desuden er der også tit gasflasker, som bruges til opvarmning eller en grill. Det gør, at vi altid er meget opmærksomme, når det gælder disse opgaver, forklarer Johnny Damgaard.

I forhold til brandårsagen er det endnu for tidligt at sige noget med sikkerhed, men indsatslederen har en teori.

- Uden at være sikker så kunne vi se, at der havde været indbrud mod nabohuset, så branden kan sagtens have haft noget med det at gøre, siger han.

Branden opstod lidt over kl. 3, og hele det omkring 50 kvm store hus udbrændte altså.