Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

En af hverdagens helte, der både lytter og giver tryghed til hendes medarbejdere, er Jytte Husted. Nu er hun også indehaver af Dansk Kristelig Sygeplejeforenings omsorgspris.

- Jeg tænkte, hvad sker der her? Og så kunne jeg godt fornemme, at alle de andre vidste noget, som jeg ikke gjorde, siger Jytte Husted til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var de tanker, der gik gennem Jytte Husteds hoved, da hun trådte ind i et lokale fyldt med mennesker, uvidende om hvad der nu skulle ske.

Meget personale var nemlig mødt op med flag for at bakke op om deres meget vellidte souschef. Nogle stod endda med tårer i øjnene, da Jytte Husted kom ind i lokalet.

quote Jeg blev enormt rørt, fordi jeg egentlig ikke synes, at jeg er så dygtig, som de siger.

Jytte Husted

Jytte Husted arbejder til dagligt på Hospice Søholm i Viby, hvor hun er sygeplejerske og souschef. Hun har arbejdet på hospicet i 22 år, og i dag får hun den anerkendelse, som hendes kollegaer synes, at hun fortjener.

- Jeg blev enormt rørt, fordi jeg egentlig ikke synes, at jeg er så dygtig, som de siger, siger Jytte Husted.

Dansk Kristelig Sygeplejeforening ønsker med deres årlige omsorgspris at honorere de omsorgspersoner, der – mod alle odds – formår at yde omsorg med høj faglig kvalitet, medmenneskelighed og nærvær. Og i år var det Jytte Husted, der løb med sejren.

En evne til at lytte til alle

Det er Karin Fosdal, Jytte Husteds meget tætte samarbejdspartner i arbejdsmiljøgruppen på hospicet, der har nomineret hende til Dansk Kristelig Sygeplejeforenings omsorgsprisen.

Hun har nomineret Jytte Husted, fordi hun, ifølge Karin Fosdal, højner det faglige niveau, samtidig med at hun er en fremragende leder. Derudover har hun en evne til at lytte både til sygeplejerskerne, medarbejderne, patienterne og de pårørende.

- Jeg bliver da glad for at høre, at jeg kan få dem til at vokse, både fagligt og som mennesker. Det kommer jo, i sidste ende, patienter og pårørende til gode, siger Jytte Husted.

Sygeplejerske Karin Fosdal (til venstre), Vinder Jytte Husted (i midten) og hospicechef Dorthe Iversen (til højre)
Sygeplejerske Karin Fosdal (til venstre), Vinder Jytte Husted (i midten) og hospicechef Dorthe Iversen (til højre) Foto: Privatfoto

Jytte Husted mener dog ikke, at hun selv skulle have haft prisen. Det skulle derimod hendes kolleger.

- Jeg vil gerne sige tak til alle medarbejdere på Hospice, uanset faggruppe. I yder en fantastisk indsats. Jeg er taknemmelig for, at jeg har en leder, der bakker mig op.

- Tak for den tillid og tryghed, I har til mig. Jeg er glad for, at I tør komme til mig, når noget er svært, sådan at vi sammen kan finde en fælles vej igennem problemet, sige Jytte Husted.

Følelsesmæssig rutsjebane

Souschefen glæder sig hver eneste dag til at komme på arbejde. Men det har været overvældende at få så meget opmærksomhed.

- Jeg har følt så stor en omsorg og glæde. Jeg har følt mig lykkelig. Alle de følelser kan dog også blive udmattende, siger den trætte, men glade prisvinder.

I år uddeles prisen for syvende gang, og præmien består af en check på 2000 kr., en glasstatuette, et diplom og en buket blomster. Men Jytte Husted har ikke tænkt sig at bruge præmien på sig selv. Hun vil bruge pengene på hendes medarbejdere.

- Jeg har skrevet til mit personale, at vi i sensommeren kan mødes hjemme i min have. Så kan vi drikke en masse dejlige drinks og fejre det hele, siger Jytte Husted.

Omsorgsprisen er en årlig pris, og alle kan indstille en kollega til Dansk Kristelig Sygeplejeforenings Omsorgspris, uanset om man er medlem af foreningen eller ej.

Sommer

Søndag blev årets hidtil varmeste dag - i dag bliver det endnu varmere

Skærmbillede 2021-05-09 kl. 13.45.53

play Landsby plaget af hensynsløse bilister: - I går var det helt vanvittigt

Mallorca

liveblog COVID-19 LIVE: Snart kan du komme på charterferie igen

Reiner Efterlysning

25-årig forsvundet: Har relation til Ry og Randers

Rygeforbud VTR 1930 Still (1)

play Tobaksfri skoletid: Elever frygter kontrol og overvågning

20_percent

play VIDEO: Båd overtændt i Grenaa - ejer viste stor kølighed

Dagens mest læste