Kold sæson-åbning i Friheden: - Lidt anderledes end vi havde drømt om

Tivoli Friheden åbnede i dag op til en ny sæson, men vejret var ikke helt som forventet

01:46

Kalenderen siger forår og påskeferie, og i dag, torsdag, åbnede Tivoli Friheden i Aarhus op for gæsterne til en ny sæson i den aarhusianske forlystelsespark.

Men selvom kalenderen siger forår, så siger vejret i den grad noget andet. Og en kold torsdag i påskeferien med risiko for sne var ikke lige den åbningsdag, som Tivoli Friheden havde håbet på.

Læs også Sommertid: Østjyder vælger både is og varme

- Jeg forbinder påske med noget lidt andet og mere forårsagtigt. Vi må jo indrømme, at der er en lille smule koldt her i dag. Det er lidt anderledes end vi havde drømt om, siger direktør i Tivoli Friheden Henrik Ragborg Olesen til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi må jo indrømme, at der er en lille smule koldt her i dag. Det er lidt anderledes end vi havde drømt om.

Henrik Ragborg Olesen, direktør, Tivoli Friheden

Da planen for sæsonen blev lavet sidste år, så var det et noget varmere vejr, som Henrik Ragborg Olesen havde håbet på ville pryde Østjylland i påskeferien.

Det kolde vejr betyder da også, at forventningerne til åbningsdagen ikke er kæmpe store. 

- Da vi lavede planen for i år, det gør vi allerede sommeren før, der havde vi nok regnet med 10-12 grader. Sådan var det sidste år. Så skulle der gerne stå en helt masse mennesker i kø og glæde sig til den nye tivolisæson, men i dag bliver det nok lidt afdæmpet, siger Henrik Ragborg Olesen og fortsætter:

- I dag på en normal påske havde vi nok haft mellem 1500 og 2000 gæster, og i dag hvis der kommer 500 til 800, så tror jeg, vi skal være glade. 

Vejret var ikke med Tivoli Friheden på årets første åbningsdag.

Andre mærker også kulden

Det er ikke kun i Tivoli Friheden, at det kolde vejr skaber en anderledes påske. Også ved Plantorama i Egå kan de mærke, at det ikke er helt så varmt, som det plejer ved påsketid.

- Vi kan mærke det på, at alle vores udeplanter og vores kold hus flytter sig ikke hurtigt som sidste år ved den tid her, siger centerchef ved Plantorama i Egå Tommy Høgh Andersen. 

Læs også Hilser frosten velkommen: Gartnere er glade for de lave temperaturer

Han fortæller desuden, at plantecentret også havde set lidt anderledes ud, hvis vejret havde været varmere.

- Så havde der været sort af mennesker og der havde virkelig været gang i den. Kassekøen ville strække sig helt op i vores dyrecenter. Det kan den også godt komme til i løbet af dagen, men nok ikke lige så længe som sidste år, siger Tommy Høgh Andersen.

I tv-indslaget øverst i artiklen kan du se mere om sæsonåbningen i Tivoli Friheden.