Kokke i tang-udfordring
Kokke skulle udvikle retter, hvor de brugte nordisk tang
Onsdag var der kokketræf på AgroTech i Aarhus-delen Skejby.
AgroTech, der arbejder med fødevareudvikling havde nemlig givet kokkene den udfordring, at de skulle finde på retter, hvor de brugte nordisk tang:
- Det her går ud på at finde ud af, hvad tang kan i gourmetmad, siger seniorkonsulent i AgroTech Frencisca Listov-Saabye til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Kokkene har skulle udnytte viden om tangen fra forskning til at sammensætte deres egne retter. Målet er at udbrede tangen til først gourmetrestauranter, bredere restauranter og så til forbrugerne selv:
- Trends er jo sådan en lille raket, der starter og langsomt bliver til en kæmpe eksplosion. Sushi startede jo også på nogle enkelte restauranter for mange, mange, mange år siden, lyder det fra Frencisca Listov-Saabye.
Ifølge hende er der nemlig stort potentiale i det nordiske tang:
- Det er jo lidt skørt, at det her tang kommer fra den anden side af verden - at det skal komme ovre fra Asien, hvor vi ikke har kontrol med det, og vi ikke har så meget viden om vandkvalitet og fødevaresikkerhed, som vi har i vores egen baghave.
De tre kokke, der deltog i dagens kokketræf, var Mette Gassner fra Ti Trin Ned, Kenneth Hansen fra Svinkløv Badehotel og Tommy Friis fra Fru Larsen.
I videoen øverst på siden kan du se Tommy Friis fra Fru Larsen præsentere de to desserter, han havde udviklet med nordisk tang.