Kødelskere om kødløst "hakkekød": Det smager dejligt

I det nye år kan forbrugere købe plantefars som alternativ til hakkekød

I øjeblikket er der lige så få veganere blandt kunderne på Havnens Perle i Aarhus, som der er passagerer i Letbanen.

Her er menukortet et eldorado for kødelskere. Hakkebøf med bearnaise og burgere i alle størrelser.

Indehaveren af Havnens Perle, Peter Lerdrup, er ikke imponeret over plantefarsen som alternativ til hakkekød. Kunderne er uenige.
Indehaveren af Havnens Perle, Peter Lerdrup, er ikke imponeret over plantefarsen som alternativ til hakkekød. Kunderne er uenige.

Plantefars i stedet for hakkekød

Men det kommer måske til at ændre sig i fremtiden.

quote Jeg er nok lidt forudindtaget med oksekød.

Peter Lerdrup, indehaver, Havnens Perle

For fra 2. januar kan man i 600 butikker under Dansk Supermarked købe et hakket planteprodukt som alternativ til hakkekød.

Det er aarhusfirmaet Naturli', som står bag den nye type planteprodukt.

Det kødløse 'hakkekød' er lavet af planter som hvede, soja, rødbede, kokosolie, mandler, tomater og karljohansvampe. Produktet kommer også til at indeholde en række tilsætningsstoffer, der skal holde massen stabil.

Præfabrikeret look

Det hakkede planteprodukt har et præfabrikeret look. Det mener i hvert fald Peter Lerdrup, der er indehaver af Havnens Perle, da han får stukket en portion af plantemassen i hånden.

Veganske bøffer bliver steget og serveret på Havnens Perle.
Veganske bøffer bliver steget og serveret på Havnens Perle.

- Det ligner ikke noget, der kommer direkte fra slagteren, siger Peter Lerdrup.

Han griner lidt overbærende ved tanken om, at en kødløs burger skulle snige sig ind på menukortet. 

- Det får vi altså ikke, siger Peter Lerdrup.

Kødelsker og købmand

Men Peter Lerdrup er ikke kun kødelsker, han er også købmand.

Og da han serverer en vegansk bøf for kunderne, er de meget positive.

- Jeg synes egentlig, at smagen er ok. Det kan godt være en salgsvare fra nu af, siger Ango Winther, der er kunde i Havnens Perle og til daglig er byrådspolitiker i Aarhus.

Tove Nielsen fra Ry er enig.

Bøffen smager rigtig godt, siger Tove Nielsen, da hun får serveret en vegansk bøf.
Bøffen smager rigtig godt, siger Tove Nielsen, da hun får serveret en vegansk bøf.

- Bøffen smager rigtig godt. Den er god, siger Tove Nielsen.

- Jeg er nok lidt forudindtaget med oksekød, men det kan da godt være, at der er et marked for det, siger Peter Lerdrup.

I videoen øverst i artiklen kan du se et tv-indslag fra Havnens Perle i Aarhus, hvor der blev serveret plantefars i stedet for hakkekød for kunderne.

Skærmbillede 2021-04-18 kl. 12.04.27

Værtshusejer: Krav om bordreservation giver ingen mening

Anja og Bonnie

play Mødre i opråb: Hvorfor skal vi vente så længe på hjælp til vores børn?

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Breaking
20210127-102554-L-1920x1920we

liveblog McDonald's dropper at åbne for indendørs bespisning

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

Dagens mest læste