Knud har mere end 1.000 forskellige slags roser i haven

Rosens Dag blev fejret i Harlev

01:36

I dag, søndag, er det Rosens Dag, og det fik i hundredvis af rose-elskere til at valfarte til rose-festival på Danmarks største rosen-gartneri, der ligger i Harlev uden for Aarhus. Her har Knud Pedersen flere end 1.000 forskellige sorter af den velduftende blomst i sin have.

- Det er så sanseligt, og så dufter de. De har en fantastisk duft, siger Karen Olesen, pædagog fra Aarhus, der søndag besøgte Knud Pedersens have.

Hundredvis besøgte i dag Knud Pedersens have i forbindelse med Rosens Dag

Knud Pedersen er rosengartner, og han har dyrket dem i mere end 50 år.

- Hvis man ser skønheden i blomsten, og man mærker duften, så går det op i ens hjerne og farer lidt rundt deroppe, og man kan faktisk ikke kaperer det mange gange, siger Knud Pedersen.

Læs også Ung og gammel med grønne fingre mødes i haven

I haven er der mere end 1.000 forskellige sorter af roser, og Knud Pedersen kan skelne dem fra hinanden. Til det bruger han næsen, for dufte giver erindringer, siger han.

Men ingen roser uden torne. For det er et stort arbejde at passe så stor en blomsterhave.

- Det kræver en lille smule at dyrke roser. Der er nogle få ting, man skal gøre, før det lykkes, og det er blandt andet at få gødning tidligt ud til dem. Det skal være i slutningen af marts, ligeså snart jorden er optøet, siger Knud Pedersen.

Du kan se mere om Rosens Dag i videoen øverst på siden.