Klaus lavede Sallings store julepakke

Mød varehusets tekniske chef, som har haft travl med at sætte juleudsmykningen op

04:02

1 af 2

I 40 år har røde, lysende hjerter og granranker foran stormagasinet Salling været blandt julens bebudere på Strøget i Aarhus.

Men nu skal aarhusianerne og andre gæster på gågaden vænne sig til et helt nyt syn i julen.

Salling er i år pakket ind som en julegave med en stor rød sløjfe bestående af en halv million LED-pærer.

Manden, som har været med til at sørge for julebelysningen, er Klaus Kilstoft Pedersen. Han er teknisk chef i Salling og har haft til opgave, at skulle forvandle tegninger og idéer til virkelighed.

- Det er jo opgaven i år, siger han og lægger tryk på ordet 'opgaven'.

- Det er stort og vigtigt.

Fra idé til virkelighed

Idéen til juleudsmykningen fik dygtige folk i stormagasinets dekorationsafdeling. Inspirationen er fundet blandt andet hos Hotel D'Angleterre i København og hos butikker i andre europæiske storbyer.

Klaus Kilstoft Pedersen har stået i spidsen for alt det praktiske arbejde med blandt andet at få rullet de 25 kilometer ledninger til lysene ud og få dem monteret på stormagasinets facade.

- Vi vidste ikke, hvordan det så ud udover det, vi havde set på et billede, men det gik sgu fint, fortæller han.

Arbejdet med den nye julelysning har for Klaus Kilstoft Pedersens vedkommende stået på siden februar.

Fredag den 30. oktober kom så endelig forløsningen, hvor julelyset på Sallings facade blev tændt af Karin Salling foran et stort publikum.

Du kan se, hvordan det gik for Klaus Kilstoft Pedersen på den store dag, da lyset skulle tændes, i videoen øverst i artiklen. I videoen fortæller han ligeledes om arbejdet, der er gået forud.

Hele historien omkring Sallings nye julelys kan du se i programmet 'Livet + Det Løse', som sendes på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften klokken 19.50. Du kan smugkigge hele programmet ved at klikke her.

VIDEO: Her tændes Sallings nye julelys med 500.000 pærer