Klassiker på den store scene giver plads til det skæve og smalle

Aarhus Teater kommende satsning Jesus Christ Superstar har solgt så mange billetter, at den kan finansiere de mindre stykker

02:07

En af Aarhus Teaters største forestilling i år bliver Jesus Christ Superstar på den store scene. Scenografien er enorm, og stykket ventes at trække fulde huse. En sådan satsning skaber det økonomiske fundament for mindre kendte forestillinger.

- Jesus Christ Superstar giver de største billetindtægter – det er ingen hemmelig. Det er med til, at vi kan lave flere smalle og skæve forestillinger, forklarer direktør på Aarhus Teater, Allan Aagaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Voice Junior-vinder bliver del af Watermusic i Randers

Det er især klassikere – ofte i moderne fortolkninger – som bliver succeser på teatret. Det særlige ved denne version af Jesus Christ Superstar er scenografien, der blandt andet indebærer en 12 m høj væg.

- Hvis det ikke var angstprovokerende nok med en fyldt sal, så er det da at blive firet ned af den væg, fortæller en af hovedpersonerne i stykket, Mathias Flint.

Læs også Royal åbning af ny udstilling på østjysk museum

Der er plads til omkring 700 i den store sal, imens flere af de mindre scener fyldes af væsentlig mindre publikum. Men det skal der også være plads til, og kommer der så tit gennem de store satsninger.

- Jeg ved godt, at det store stykke har stor betydning, men det er ikke noget, jeg mærker i forbindelse med det daglige arbejde, siger Mathias Flint.

Du kan se mere fra Aarhus Teater i indslaget øverst på siden.