Klamme og ubrugelige toiletter fylder i Aarhus

Folk er trætte af, at der ikke bliver gjort noget ved de offentlige toiletter i Aarhus. Mange af dem virker ikke og er for klamme til, at man vil benytte dem

Det er umiddelbart ret vigtigt at gå på toilettet hjemmefra, inden man tager til midtbyen i Aarhus. Der tegner sig nemlig et billede af, at de fleste offentlige toiletter ikke virker. Og hvis de virker, er en del af dem klamme og mangler toiletpapir og sæbe.

Nu har århusianeren Marie-Louise Haln fået nok og tippede om problemet til TV2 ØSTJYLLAND. Hun har filmet sig selv, mens hun kører rundt i midtbyen for at undersøge toiletterne. Men det var kun et fåtal af toiletterne, der virkede og flere af dem havde toiletvand og toiletpapir på gulvet.

Politikere ignorerer problematikken

Videoen er efterfølgende blevet set 3500 gange på Facebook, og den er blevet sendt direkte til 18 byrådsmedlemmer, uden at nogen af medlemmerne har reageret på problematikken og uden, at der er blevet gjort noget ved problemet.

- Det kan simpelthen ikke passe, at vi ikke kan tilbyde borgere og besøgende at komme på toilettet – især ikke når vi er blevet udnævnt til landets kulturby i 2017, hvor vi får en masse gæster. Det er skammeligt, siger Marie-Louise Haln i videoen.

4 ud af 5 toiletter virker ikke

I dag tog TV2 Østjylland derfor ud for at finde ud af, om der er noget om snakken. Vi testede følgende toiletter: Vesterbro Torv, Mølleparken, Banegårdspladsen, Frederiks Allé og Klostertorv.
I dag tog TV2 Østjylland derfor ud for at finde ud af, om der er noget om snakken. Vi testede følgende toiletter: Vesterbro Torv, Mølleparken, Banegårdspladsen, Frederiks Allé og Klostertorv.

Blandt de toiletter, som ikke virkede, var det toiletterne på Vesterbro Torv, Banegårdspladsen og Frederiksberg Allé. Selve dørene til toilettet ville ikke gå op. Selvom oversigten på Aarhus Kommunes hjemmeside viser, at der er et toilet på Klostertorvet, står der i stedet et pissoir. Det sidste toilet, vi testede, var toilettet i Mølleparken, som var det første toilet, der var åbent, men der var ingen sæbe, og vandet virkede ikke.

quote Det kan simpelthen ikke passe, at vi ikke kan tilbyde borgere og besøgende at komme på toilettet – især ikke når vi er blevet udnævnt til landets kulturby i 2017, hvor vi får en masse gæster.

Marie-Louise Haln, borger i Aarhus

- Hvad fanden er meningen? Det kan vi ikke være bekendt over for vores borgere og gæster. Vi får rigtig mange gæster – så (politikere) få det nu fikset, siger hun.

Bred enighed om at holde sig

Efter en rundspørge blandt fem folk på gågaden i Aarhus er der da heller ingen tvivl om, at alle hellere vil holde sig end at benytte sig af de offentlige toiletter. De fleste forklarer det med, at de ikke synes, toiletterne er lækre.

- Jeg vil ind på et rent toilet – ikke et svinsk toilet med graffiti og lort på væggene. Nej tak, siger Niels Springborg til TV2 ØSTJYLLAND.

Aarhus kommune fortæller, at det er det private firma AFA JC Decaux, der har ansvaret for toiletterne. Kim Gulvad Svendsen siger, at kommunen heller ikke er tilfredse med kvaliteten og lige nu har en dialog igang med firmaet.

Du kan se hele vores indslag om de klamme toiletter i Aarhus øverst på siden. Herunder kan du se Marie-Louise Halns Facebookvideo:

 

Lone Bøgely

Politikere skal drøfte ambulance-krav: Kræftpatient frygter længere ventetid

nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus