Klager over busser

Butikscenter samler underskrifter ind mod ny køreplan

Bagermester og formand for Veri Center Frank Trend Poulsen i Det Lune Brød er ikke lun på Midttrafiks omlægning af busserne. Foto: Veri Centret

Butikscentret Veri i Risskov klager nu officielt til Midttrafik over de nye buskøreplaner, der blev indført i august.

Det sker efter at klagerne er væltet ind fra kunder i det fyrre år gamle gamle butikscenters klinikker og butikker.

- Efter i første omgang at have lagt øre til klagerne, besluttede vi at starte en underskrifts-indsamling. På under en uge har vi indsamlet 1.252 underskrifter fra utilfredse kunder, som ønsker en løsning på de manglende busser til Veri Centret, fortæller Veri Centrets formand Frank Trend Poulsen.

Underskirfterne vil nu blive sendt til Midttrafik.

 

Voldsom forringelse

Veri Centrets kunder, patienter og personale har væsentlig ringere eller slet ingen mulighed for at komme til og fra Veri Centret med bus, lyder det i en pressemeddelelse fra centret til en lang række medier i Østjylland.

- Personer fra Vorrevangen kan ikke komme til Veri Centret - et stort problem for svagtgående og personer uden bil, som skal handle, på posthus eller til klinik.

- Hele området omkring Jellebakkeskolen er afskåret fra direkte buskørsel til og fra Veri Centret/Vejlby - en person fra Vejlby Vest, som skal til fysioterapeut i Veri, skal tage bus 13 til Ringgaden ved Trøjborgcentret for så at tage en bus ud ad Grenåvej

- Personer fra vandsiden af Grenåvej har heller ikke direkte forbindelse.  

I stedet bliver personer fra disse kvarterer ledt med bus omkring Vejlby Centervej og Randersvej til f.eks. midtbyen. Eller via Asylvej til midtbyen.

 

- Da Veri Centret er et meget lokalt baseret center, indgår det i mange personers hverdag, og har gjort det i mere end 40 år. Mange kommer i centret flere gange om ugen (eller har hidtil gjort). Enten for at handle i centrets 25 butikker, hæve penge, sende post eller til centrets mange klinikker. Derfor er det et stort problem, at mange ældre og personer uden bil ikke kan komme til og fra centret, skriver formanden Frank Trend Poulsen.

- Kun personer lige omkring Grenåvej har bus-adgang til centret.

 

Han oplyser, at Veri Centret allerede under høringen i foråret uden held gjorde opmærksom på problemet.