Kirkegård skal bringe den vilde natur til centrum af Aarhus

De næste 30 år kommer dele Nordre Kirkegård til at gennemgå en stor forvandling

Den vilde natur skal bringes ind i det centrale Aarhus. Det skal den ved at omdanne en del Nordre Kirkegård ved Trøjborg til en såkaldt skovkirkegård. 

Det er denne del af kirkegården, som skal omdannes til skovkirkegård

Forvandlingen af kirkegården kommer til af foregå over de næste 30 år, og det kommer blandt andet til at indebærer plantning af buske og vilde blomster, som skal tilføre stedet en mere varieret natur.

- Vi håber, at den nye skovkirkegård bliver et sted, hvor aarhusianerne stopper op for at nyde roen og naturen i en upoleret udgave. Jeg glæder mig til at se kirkegården udvikle sig i de næste mange år og opleve, hvordan den vilde natur bliver en del af byen, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz i en pressemeddelelse.  

Læs også Kirke udsat for tyveri: Håber på hjælp fra Pokémon-jægere

 Aarhus Kommune har i forbindelse med planlægningen af den nye skovkirkegård søgt input hos både gravstedsejere, bedemænd, trossamfund og naboer til kirkegården.

- Det har været en spændende proces, hvor vi har haft en rigtig god dialog med de mange brugere af kirkegården. vi har blandt andet justeret stisystemet på baggrund af en henvendelse, så stierne også kan imødekomme en begravelse, hvor pårørende ønsker en mere privat atmosfære, siger projektleder i Center for Byens Anvendelse, Allan Krarup Rask.