Kinesiske krigere har haft over 300.000 gæster

Onsdag er det sidste mulighed for at de kinesiske terrakotta-krigere på Moesgaard Museum

01:19

1 af 2

Over 300.000 personer har siden 1. april været forbi Moesgaard Museum for at opleve udstillingen med de kinesiske terrakotta-krigere, der er over 2.000 år gamle.

- Det er vi utrolig glade for. Det er vi taknemmelige for. Når vi lukker i aften (onsdag, red.), så vil jeg tro, at der har været 340.000 gæster. Det er jo helt overvældende, siger museumsinspektør Pauline Asingh.

Ifølge museumsinspektøren så er det de kinesiske figurer, der blev fundet i 1972, der i sig selv skaber opmærksomhed.

Kinesisk hær har indtaget i Aarhus

- Man siger jo også, at de er verdens ottende vidunder. Det er jo en helt fantastisk flot og stor fortælling, og figurerne i sig selv er så indtagende.

Nu skal de 11 terrakottafigurer og flere end 100 andre genstande pakkes ned, så museet kan gøre klar til den næste store satsning

- Den næste store særudstilling bliver om Roms gladiatorer. Roms og Pompejis gladiatorer, og der får den heller ikke for lidt på iscenesættelsen og oplevelsen, siger Pauline Asingh.

Hvis man ikke har set de kinesiske krigere, så er det i dag onsdag absolut sidste chance. Men man har muligheden helt indtil midnat, for Moesgaard Museum holder længe åbent.

Se mere om den populære udstilling i videoen øverst på siden.