Kina rykker ind på Moesgaard

Gør klar til stor udstilling på Moesgaard Museum

02:06

1 af 2

På Moesgaard Museum ved Aarhus gør de i disse dage klar til udstillingen af de over 2.000 år gamle terrakottasoldater, der er en del af Kinas første kejsers gravanlæg.

Torsdag skulle nogle af de uerstattelige figurer pakkes ud efter en lang rejse med fly og lastbil fra Kina til Danmark.

- Det er lidt spændende at lukke kasserne op og se, hvordan det hele har det, siger Marianne Schwartz, der er konservator på Moesgaard Museum.

Udstillingen hedder Den Første Kejser - Kinas Terrakottahær, og den præsenterer mere end 120 genstande fra kejser Qin Shihuangdis gravkompleks samt fra Qin- og Han-dynastiet.

Se: Får millioner til Kina-udstilling

Blandt genstandene er blandt andet 11 terrakottafigurer.

- Det er ret specielt lige pludselig at være så tæt på og have dem mellem hænderne, siger Marianne Schwartz.

Terrakottahæren blev fundet i år 1974, og den består af cirka 8.000 soldater, embedsmænd og heste, som blev placeret i kejsers Qins gravkammer omkring 210 år før Kristi fødsel.

- Kejser Qins hær bliver der talt om i hele verden, og det er nogle af det mest enestående kulturgenstande, man overhovedet kan drømme om at få hjem og vise for publikummet her, siger Pauline Asingh, der er afdelingsleder på Moesgaard Museum.

Udstillingen åbner den 1. april i år, men i tv-indslaget øverst på siden kan nysgerrige se mere om udstillingen og terrakottafigurerne.