Khaled underviser i dansk på Youtube: Nu er han prisvinder

Khaled Ksibe lærer arabisktalende dansk på YouTube, og det vinder han nu en europæisk sprogpris for

Khaled Ksibe fra Odder, der står bag YouTube kanalen ’Danskundervisning på Arabisk med Khaled’, modtager mandag den Europæiske Sprogpris 2016. Det skriver uddannelses- og forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

22-årige Khaled Ksibe kom til Danmark fra Syrien for lidt over to år siden. Han fik ideen til kanalen, da han modtog sprogundervisning hos LærDansk i Aarhus. Her indså han, at mange havde svært at lære dansk, når engelsk blev brugt som genvej.

Derfor startede han sin egen kanal for ni måneder siden, hvor han ved hjælp af arabisk underviser i dansk. Filmene på YouTube har været vist flere end 850.000 gange. Ideen er så god, at kanalen i dag er forankret hos Lærdansk i Aarhus. 

Med i prisen er et rejselegat på 30.000 kroner, som gives til at støtte rejser til udlandet med henblik på at hente ny viden og inspiration. 

- Khaled Ksibe har skabt et nytænkende og meget brugbart tilbud til flygtninge og indvandrere i Danmark. De kan lære dansk hjemme i sofaen og behøver derfor ikke vente på næste undervisning på sprogskolen. Projektet forener personligt initiativ med kreativitet og brug af nye medier. Ud over sprogkundskaber giver projektet også brugerne færdigheder i at bruge digitale medier, siger uddannelses- og forksningsminister Ulla Tørnæs i en pressemeddelelse. 

Se mere om Khaled Ksibes sprogundervisning i indslaget fra februar her