Kenyansk sosu-hjælper får lov at blive

Udlændingeservice har givet den kenyanske sosu-hjælper opholdstilladelse efter paragraf om hustruvold.

Beth Kefa er 28 år og fra Kenya. TV 2 | ØSTJYLLAND har over flere omgange fortalt hendes historie, der i al sin enkelthed handler om, at hun trods uddannelse, godt dansk og arbejde ikke kunne få lov til at blive i Danmark. Udlændingeservice mener nemlig ikke, at der er mangel på sosu-hjælpere i Danmark.

Torsdag aften fik Beth Kefa så alligevel lov til at blive i Danmark i foreløbigt et år.

Men årsdagen er angiveligt ikke, at der er brug for hendes arbejdskraft, men en paragraf i Udlændingeloven, der siger, at hvis udlændinge har ophævet samlivet, fordi ægtefællen har været voldelig, kan Udlændingeservice afgøre, at vedkommende alligevel kan bevare sin opholdstilladelse.

Og det er atlså sket i dette tilfælde.

Læs også Kenyansk kvinde skal ud

SF's social- og ældrerådmand, Dorthe Laustsen, siger i en pressemeddelelse, at hun er glad på Beth Kefas vegne.

- Men jeg er ikke imponeret over hverken Udlændingeservice eller Integrationsministeriet. Jeg har skrevet til Birthe Rønn Hornbech flere gange for at få en forklaring på, hvordan man kan afvise at give opholdstilladelse til en sosu-hjælper til trods for, at vi bare i Århus Kommune har cirka. 40 ubesatte stillinger som sosu-hjælpere, lyder det fra Laustsen.

I aftenens nyhedsudsendelse kl. 19.30 kan du høre, hvad hovedpersonen selv siger til sin forlængelse af opholdstilladelsen.