Kendiskok roser kantine-projekt: Får helt gåsehud

Elever på Højvangskolen i Aarhus hjælper til i skolens kantine til stor glæde for kokken Timm Vladimir

Det er ifølge kendiskokken Timm Vladimir en super god idé at lade skoleelever blive engageret i den lokale kantine og hjælpe til med madlavning og salg. I Aarhus gør man netop det på Højvangskolen med stor succes.

- Jeg får helt gåsehud, når jeg hører om det. I min bog er der slet ingen minusser ved det projekt. Det er ren og skær velvære og giver kompetencer til børnene, der både lærer at lave mad, regne og stå foran andre, siger Timm Vladimir til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er den samme oplevelse, skolens kantineleder har af projektet indtil nu.

- Det giver rigtig meget til eleverne personligt og fagligt. De står jo og regner ud ved kassen, hvad de skal af med, og hvad de skal have tilbage i byttepenge. På den måde er det fagligt også rigtig godt, lyder det fra kantineleder Tina Kejser.

quote Når vi får fingrene i noget, så får vi selv en respekt for det. Vi kan bedre lide agurker, som vi selv har dyrket

Timm Vladimir

Rent faktisk har involveringen af eleverne, som nu står i kø for at komme til at arbejde i kantinen, også betydet et større salg. Det har Timm Vladimir en naturlig forklaring på.

- Når vi får fingrene i noget, så får vi selv en respekt for det. Vi kan bedre lide agurker, som vi selv har dyrket, og vi får lyst til at spise dem, siger han.

Men man kan stille sig selv spørgsmålet, hvorfor det pludselig skulle være på mode at lave mad selv, når nu der findes – og stadig kommer flere – takeaway muligheder i stort set alle byer.

- Men mandag var der også 45.000 til Justin Bieber koncert i Aarhus. Hvorfor er der det, når de jo lige så godt kunne sidde derhjemme og streame hans musik? Det er det samme med mad. Der er duft, smag og følelser, som man ikke får ved at købe en plastikbøtte med mad i, forklarer Timm Vladimir.

Kokken er selv involveret i madskoler rundt om i hele Danmark, og han oplever generelt, at børn og unge interesserer sig meget for mad, og den interesse er kun blevet større, efter at madprogrammer på tv som ’Den store bagedyst’ og ’Masterchef’ render over skærmen.

Du kan se hele interviewet med Timm Vladimir øverst på siden.  

080321 Mænd i børnehaven VTR 1930 Still 2

Thomas er pædagog: Nu skal han have flere mandlige kolleger

sygeplejerske

Enhedslisten vil have langsigtet plan for ligeløn

Grenaa-Anholt Færgefart

Anholtfærgen frigiver flere billetter

Rosa Lykke Yde

Kvindernes kampdag: Børnepasning skal få flere kvinder i byrådet

Opioider tidligere misbruger

play Advarer mod ulovlig medicin: Det har aldrig været nemmere at købe

17A72062-1157-4131-9F02-8C9C846B39D5

Efter ulykke: Amfetamin og 100 km/t gennem Silkeborg - mand fængslet for vanvidskørsel