Katten Gizmo blev skudt

Flere katte ramt af hagl

02:03

Katte lever livet farligt på de østjyske villaveje. Stort set alle dyrlægekliniker kan berette om skamskudte katte fra tid til anden. Genrebillede.

1 af 2

Flere katte er på det seneste blev skudt mod med luftgeværer og bragt sårede indtil dyreklinikken i Skejby. Det fortæller dyrlæge Inge B. Trier.

Det værste tilfælde var katten Gizmo fra Brabrand, der blev bragt ind med et stort sår i brystet. Et røntgenbillede afslørede, at katten var blevet skudt med et hagl fra et luftgevær og dyrlægen skønnede, at katten var så hårdt såret, at den måtte aflives.

- Det var forfærdeligt, fortæller Gizmo's ejer, der af frygt for repressalier fra eventuelle kattehadere ønsker at være anonym.

- Naboens datter kom og fortalte: 'Jeres kat ligger inde i vores have. Den har et stort hul i maven'. Og der lå den i en stor blodpøl, fortæller kattens ejer.

Parret har politianmeldt sagen og omdelt en flyer i kvarteret, hvor de fortæller, hvad der er sket for at advare andre.

Dyrlægen i Skejby, hvor katten blev bragt ind til behandling vurderer, at skuddet var så kraftigt, at det kunne have såret et barn eller en voksen alvorligt.

- Skuddet var gået hele vejen gennem katten. Det kunne ligeså godt været gået gennem hækken og ramt et toårigt barn. Jeg er meget forarget over, at folk ikke tænker så langt, siger Inge B. Trier fra Skejby Dyreklinik.

Hun fortæller, at det kun er kort tid siden at klinikken fik indbragt en anden kat, som var blevet såret af skud i en villahave i Risskov. Skudvinklen afslørede, at katten var skudt oppefra. Måske fra et åbentstående vindue i et hus, mener dyrlægen, som opfordrer forældre til at tage en alvorlig snak med deres børn, hvis der er luftgeværer i hjemmet.

TV 2 | ØSTJYLLAND har i dag ringet rundt til flere dyreklinikker i Østjylland. Stort set alle fortæller, at det sker jævnligt, nogle steder en til to gange om måneden, at de får bragt katte ind, som er blevet såret af skud fra et skydevåben.

Se mere i indslaget øverst på siden.