Kattegatkomité tager kampen op mod bro-skepsis

Ved en konference den 25. april vil støtterne af en Kattegatforbindelse mødes - og forhåbentlig blive enige om at arbejde videre med planerne

Den 25. april 2016 er Aarhus vært for en konference om en fast forbindelse over Kattegat - det bliver tre regioners svar på regeringens strategiske analyse, som har fået kritik hos tilhængere af en Kattegatforbindelse.

- Der er et flertal uden om regeringen, der gerne vil arbejde videre med en Kattegatforbindelse. Meningen er at få fastslået, at Kattegat er den rigtige forbindelse mellem øst og vest, og at der skal arbejdes videre med den, siger Jens Kampmann, der er formand for Kattegatkomiteen, til tv2oj.dk.

Blandt de inviterede bliver repræsentanter fra Region Sjælland, Region Nord og Region Midtjylland samt flere partiers transportordførere og andre, udvalgte medlemmer af Folketinget.

- Vi mener, at udsigterne er særdeles positive. I 2030 kan der stå en færdig bro, hvis alt går vel. Jeg eknder grundlaget, for jeg har arbejdet med det i 15 år, og det er meget realistisk, siger Jens Kampmann, der også er tidligere trafik- og miljøminister valgt for Socialdemokraterne.

Minister: Vi bygger ikke en bro til 118 mia.

Konferencen kommer til trods for, at regeringen med transportminister Hans Christian Schmidt i spidsen fremlagde en strategisk analyse, som erklærede en Kattegatforbindelse for unødvendig.

Senere blev analysen skudt i skoene, at den ikke havde taget udgangspunkt i realistiske skøn for udviklingen i trafiktallene i Danmark indtil 2030.

Bro-tilhængere: Ny rapport er misvisende

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

Grenaa-Anholt Færgefart

play Skibet er ladet med vacciner: Lige nu får øboere stikket

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

Køreskole

Køre- og teoriprøver er indstillet frem til 7. februar

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer