Karkludvrider og personløfter: Bus viser hjælpemidler frem

Teknologiske hjælpemidler præsenteres i en ny udstillingsbus i Aarhus Kommune

Det kan være hårdt at blive gammel eller blive ramt af et handicap.

Helt simple hverdagsopgaver er ikke længere så simple, men heldigvis er der lavet en lang række teknologiske hjælpemidler såsom en spillekortholder og en enhåndsbetjent karkludvrider.

Redskaber som disse vises nu frem i en udstillingsbus.

Aarhus Kommune har besluttet at sende mulighederne ud til borgerne, som kan prøve dem og vælge, hvilke de kunne have gavn af i hverdagen. Tidligere var det langt mere omstændigt at blive tildelt hjælpemidler.

- Nu kommer vi ud til borgerne, og de kan vælge det, de har brug for uden at skulle visiteres for alt, lyder det fra rådmand for Social Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune Thomas Medom (SF).

Populær scooter

I dag var først dag bussen var på hjul, og ved præsentationen var især personløfteren og en el-scooter, der kan køre 6 km/t og 15 km på en opladning, populære.

- Scooteren er god til dem, der ikke længere kan gå, så de kan fortsætte med at være aktive og tage på ferie. Den kan foldes sammen og tages med som håndbagage, fortæller projektleder for bussen kaldet Dokkx, Kirsten Rud Bartholm.

Mange af de fremmødte kunne godt se det smarte i spillekortholderen. 
Mange af de fremmødte kunne godt se det smarte i spillekortholderen. 

En af dem, der var mødt op for at se de mange redskaber i aktion mandag, var Sofie Skoubo, der er kørestolsbruger.

- Jeg fandt mange ting, jeg ikke havde tænkt fandtes. Det gav mig inspirtation til noget, der kan gøre min hverdag nemmere, siger Sofie Skoubo.

I videoen øverst i artiklen kan du se et tv-indslag om dagens fremvisning ved bussen.