Karen Jespersen vil kortlægge religiøse hensyn

Karen Jespersen (V) vil undersøge omfanget af religiøse hensyn, efter at århusianske daginstitutioner er holdt op med at servere svinekød.

En række aktuelle sager får et politisk flertal til at kræve omfanget af religiøse særhensyn i Danmark kortlagt.

Tidligere i år kom det frem, at flere århusianske daginstitutioner ikke ville servere svinekød af hensyn til muslimske børn, og senest har flere skoler i København forbudt mænd ved forældremøder.

Derfor foreslår formanden for Folketingets integrationsudvalg, Karen Jespersen (V), at regeringen nedsætter et kommissorium, der skal undersøge omfanget af religiøse hensyn.

- Det er vigtigt, at dette her kommissorium også ser på daginstitutioner, der siger nej til svinekød, sådan som vi på det seneste har hørt det fra Århus Kommune. Vi skal have kortlagt omfanget, så vi politikere kan overveje, om vi skal lave nogle helt centrale retningslinjer, siger Karen Jespersen, der er valgt i Favrskov Kommune, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Undersøgelsen støttes ifølge Jyllands-Posten af Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, og den konservative ordfører, Naser Khader. Også Dansk Folkeparti støtter en kortlægning.